Digidexo.com

Hva er behandlingen for HPV dysplasi?

Leger anbefaler årlige celleprøver for alle voksne kvinner og tenåringer som er seksuelt aktive. Disse testene kan vise unormaliteter i cellene i cervix, kjent som dysplasi. Celleforandringer er oftest forårsaket av humant papillomavirus, eller HPV. Når unormalt vises, kvinner er brakt inn for en prosedyre som kalles en kolposkopi. Colposcopies tillater en lege å nærmere undersøke kvinnens livmorhals, samt gi dem muligheten til å ta biopsier for analyse. Avhengig av resultatene av disse tester, kan forskjellige behandlinger være foreskrevet å behandle dysplasi.

Mild dysplasi Treatment

Mild dysplasi oftest går bort av seg selv. Legen din vil trolig ønske å følge deg opp med regelmessige celleprøver og HPV-testing, men ikke mer invasive prosedyrer er nødvendig på tidspunktet for diagnosen. Legene tror at HPV går inn i en "sovende" tilstand, men de er usikker på om det er mulig å helbrede eller fjerne viruset helt.

Kryoterapi

Kryoterapi er en metode som leger kan bruke for å fjerne forstadier til kreft. Denne prosessen innebærer å bruke flytende nitrogen til å fryse det berørte området (som vanligvis har manifestert seg som en slags genital vorte), slik legen for å fjerne dem lett. Det er vanligvis utføres som et poliklinisk kirurgi, og mens du kan oppleve noen kramper, er det generelt smertefri. Hvis du er utsatt for kramper, kan det være en god idé å ta noen over-the-counter smertestillende medikamenter før timen din.

Leep

En annen måte å behandle HPV dysplasi som er kjent som en løkke elektro excision prosedyre, eller leep. Denne fremgangsmåten gjør det mulig for legen å skjære bort et lag av livmorhalsen. Det tar bare noen få minutter, og prosessen er lik som en vanlig celleprøve. Legen vil bruke en tynn trådsløyfe som har en elektrisk strøm som går gjennom den for å gjøre kuttet, og, som et resultat, kan noe blødning og utladning oppstå. Pasienter har også rapportert følelse av å besvime under inngrepet, og hvis dette skjer, bør du ta det til seg oppmerksomheten til legen din umiddelbart.

Laser Surgery

Laser kirurgi er en annen enkel, poliklinisk prosedyre som kan bidra til å behandle dysplasi. Laserstrålen som benyttes i fremgangsmåten kan brenne av de nødvendige celler eller tillate legen å pakke dem for testing. Det er relativt smertefritt, og tar noen over-the-counter smertestillende medikamenter før din avtale kan gi lindring. Laseren cauterizes også såret, slik at mengden av blødning du kan forvente å oppleve er minimal - lys spotting er normalt, men hvis du blør mer enn dette, er det en god idé å kontakte legen din.

Kirurgiske alternativer

Det finnes to typer kirurgiske alternativer som kan brukes til å behandle HPV dysplasi - enkle hysterektomier, og radikale hysterectomies. Disse behandlingene er oftest brukt til å behandle dysplasi som allerede er kreft, eller når annen behandling har mislyktes. Den enkle hysterektomi innebærer fjerning av livmoren gjennom et snitt mens pasienten i narkose. En pasient vil måtte bli på sykehuset i flere dager etterpå. En radikal hysterektomi er mye den samme som den enkle; Imidlertid, i denne prosedyren, vevet rundt uterus og vagina blir også fjernet. Oppgangen tid for en radikal hysterektomi er ganske mye lenger enn for en enkel en. Begge disse fremgangsmåter vil gjøre pasienten infertile, men vanligvis er det ingen tap av sin seksualfunksjon.