Digidexo.com

Naturlige urter for stress

Stress kan føre til psykiske og fysiske problemer. Naturlige urter, når det brukes sammen med andre behandlinger som mosjon og et sunt kosthold kan bidra til å senke stressnivået. Det er en måte å beskytte din helse fra effektene av stress uten å sette skadelige kjemikalier i kroppen din. Spør alltid legen din før du tar naturlige urter, spesielt hvis du tar medisiner.

Typer urter

Adapatogenic urter, tonic urter og nervine urter hver hjelpe stress på forskjellige måter. Adapatogenic urter, eller foryngende urter som ginseng og lakris, hjelpe kroppen din tilpasse seg ting som forårsaker du stress eller hjelpe deg å motstå stress. Tonic urter næring til kroppen din, inkludert visse celler, vev og organer. De også bygge din immunitet. Noen tonic urter er ginseng rot og Panax ginseng. Noen tonic urter er adaptogens. Nervine urter som klaseormedrue og kamille helbrede nervesystemet.

Kamille og Pasjons

Kamille er en naturlig urt som brukes til å behandle mange plager, blant annet stress. Det kan fungere som et mildt beroligende å berolige nervene og lette irritabilitet, slik at du kan slappe av og få resten du trenger. Kamille kan tas som en te, eterisk olje, kapsel eller ekstrakt. Pasjonsblomst er en annen naturlig urt som brukes til å bekjempe stress. Depresjon fra stress kan også bli hjulpet ved å ta pasjons. Den har en mild beroligende effekt som kommer hovedsakelig fra plante blader og stengler. Det kan hjelpe deg når du er nervøs eller anspent uten å forårsake avhengighet.

Kava og Valerian Root

Kava er en anti-angst urt som kan bidra til å avlaste stress, spenninger og slappe av musklene dine. Stress lettelse kommer fra det kjemiske stoffet i kava kalt kavalactone. Hvis du føler deg stresset når du går til sengs, kan kava hjelpe deg å sove. Kava bør ikke tas sammen med alkohol eller antidepressiva. Det bør også ikke tas i lange perioder fordi det kan skade leveren. Kontroller at kava du tar er av beste kvalitet for å få optimal nytte. Valeriana rot er en naturlig urt som kan brukes for å behandle tilfeldig nervøsitet eller stress. Det kan roe ned sinnet og slappe av musklene dine. Valerian root kan også hjelpe deg å sove bedre fordi den har beroligende egenskaper.