Digidexo.com

Tertiær syfilis behandling

Den eneste andre sykdommer mer fryktet av menneskeheten gjennom tidene enn pesten, syfilis, den mest alvorlige av alle seksuelt overførbare sykdommer, er fortsatt blomstrende i promiskuøse sirkler. Følgende er en kortfattet, grundig titt i den underlige stadium av tertiær syfilis. I motsetning til de fleste sykdommer, som syfilis utvikler seg i de senere stadier, behandlingstilbud blir nesten ikke-eksisterende.

Altfor mange er diagnostisert Too Late

Siden 80 prosent av syfilitisk pasienter ikke blir sett av leger før de er godt inn i denne sent eller latent stadium, å riktig behandle denne tredje fasen av syfilis, må det være en tidlig diagnose og behandling av tidligere stadier. I tillegg må det være en grundig forståelse av de kliniske manifestasjoner.

Behandling av tidlig syfilis begynner med injeksjoner av antibiotika, for eksempel benzatin penicillin G, i en intramuskulær dose på 2,4 millioner enheter. Denne foretrukne form for penicillin er brukt fordi den opprettholder adekvate blodnivåer i opp til tre uker. Dette er etterfulgt av medikamenter tatt i hjemmet av andre former av penicillin, slik som erytromycin eller andre antibiotika, slik som tetracykliner, for en mer aggressiv behandlingsforløp på 2000 mg daglig i opptil to uker.

I motsetning til andre sykdommer som blir verre i senere stadier

Det er ironisk at i motsetning til den måten som "normale" sykdommer fremgang med behovet for sterkere og mer drastiske behandlinger senere, de senere stadier av syfilis, i sin "latent" fase krever vanligvis ingen medisiner i det hele tatt - i hvert fall ingen antisyphilitic meds. Grunnen til dette er at de T. pallidum bakterier som forblir i kroppen etter den smittsomme stadium har passert ikke er i særlig grad utsatt for antimikrobiell terapi. Omvendt, mange pasienter på dette stadiet, om ikke dessverre neglected-- er grovt over-behandlet.

Hvis antibiotika behandlingen fortsetter, er det for å hindre ny infeksjon av sykdommen og interne syphilitic komplikasjoner. Dermed sent eller latent syfilis er vanligvis behandles med samme regime som ved aorta syfilis eller neurosyphilis, syfilis i ryggmargen. En initialdose på 1.200.000 enheter, etterfulgt av åtte doser av 600.000 hver over en tre ukers periode er normen.

Med riktig behandling oddsen er i din favør

Såvidt prognose for tredje etappe eller latente syfilitisk pasienter, siden de viser ingen tegn til infeksjon, vil de viser ingen kliniske bevis som et resultat av en vellykket behandlingsforløpet. Den eneste måten å avgjøre gyldigheten av behandlingen eller hvis oppnåelsen av en naturlig immunitet fant sted, ville være å følge forløpet av pasientens gjennom hele sin levetid.

En rimelig prediksjon vil være at mindre enn to prosent av pasientene med sen latent syfilis som har blitt riktig behandlet vil utvikle alvorlige manifestasjoner av sen syfilis. De få som ikke viser tegn på progresjon til tross for "tilstrekkelig" behandling vil være nesten utelukkende i de eldre aldersgruppene som kan ha hatt ugjenkjennelige aorta syfilis på tidspunktet for behandlingen.