Digidexo.com

Grunner for en blødning Tongue

Grunner for en blødning Tongue


En blødning tungen kan ha mange årsaker. Noen årsaker kan være alvorlige, mens andre lett kan utbedres. Det er alltid en god idé å kontakte en lege eller tannlege for en diagnose og evaluering.

Beliggenhet

Bestemmelse av stedet ved hvilket tungen er blødning kan bidra til å diagnostisere årsaken. Blødning på sidene kan være fra å bite eller spise, tenner sliping eller tygge gjenstander som blyanter. Mer alvorlige forhold, som for eksempel kreft og koagulasjon problemer, kan forårsake blødninger i front, senter, bak og på sidene.

Advarsel

Røyke tobakk, ansikts flått, tygge eller bite tungen kan føre til at tungen til å blø. Visse medisiner som blodfortynnende kan bidra til problemet.

Betraktninger

Børsting tungen kan bidra til å kontrollere dårlig ånde og forebygge tannråte. Men det kan også føre til at tungen til å blø.

Piercing

Tongue piercing kan føre til sprukket blodkar i tungen, hevelser og infeksjoner, ifølge Dr. Donna Meltzer av State University of New York at Stony Brook School of Medicine.

Kreft

Tungen kreft kan føre til uventede blødninger fra tungen. Andre symptomer inkluderer en rød eller hvit flekk, en vedvarende sår hals, nummenhet i tungen og øresmerter. Røyking og snus er den ledende årsaken til tungen kreft.

Forebygging / løsning

Forebygging, unngåelse og rettsmidler for blødning tungen inkluderer slutte å røyke, unngå å bite tungen, fikse skarpe eller skadde tenner og mykt pusse tungen. Gå til en lege for å utelukke en vitamin mangel, kreft eller blodpropp problemer.