Digidexo.com

Bruk av Pine Tar salve

Bruk av Pine Tar salve


For flere tiår tretjære har blitt brukt som en kur-all for en rekke eksterne plager, og er biprodukt fra destillasjon av tre fra furutrær. Ifølge Psoriasis-Aid nettside, Food and Drug Administration utestengt furu tjære som en over-the-counter behandling for hudsykdommer som flass, psoriasis og seboreisk eksem. Imidlertid har denne salven fortsatt andre bruksområder og fordeler.

Fremmedlegemer

Furu tjære salve kan også brukes til å trekke ut splinter, insekt stingers eller glasskår. Påfør furu tjære salve rikelig på det berørte området, og vente på salve for å gjøre sin magi. Ifølge Wellsphere, er tretjære en teller-irritament som stimulerer blodstrømmen til et bestemt område, cuing en respons fra immunsystemet. Innen 48 timer vil fremmedlegemet komme til et hode og faller ut.

Hoof Care

Jordbrukere bruke furu tjære å myke hovene av husdyr, spesielt hester. Tretjære salven kan anvendes for å rense hover, og er en soppdrepende og antibakteriemiddel. Furu tjære hjelper også å holde på fuktigheten og hjelpemidler i ny hov vekst, og kan brukes som en behandling for en delt hov eller en herdet frosk, som er elastisk, støtdempende pad på den eneste av hoven.

Kronisk Hoste

Innånding av dampen fra furu tjære salve kan lette en kronisk hoste i noen. Furu tjære salve stimulerer og irriterer slimhinnene i bronkiene, og fremmer slimutskillelse. Salven kan også anvendes for å behandle kronisk laryngitt eller andre bronkial infeksjoner, i henhold til Henriette er Herbal.