Digidexo.com

Hva du kan forvente under en celleprøve

Hva du kan forvente under en celleprøve


En celleprøve, også kjent som en Papanicolaou test, er en screening test som en lege utfører på en kvinne for å sikre at hennes vagina og cervix er sunt. Før å ha din første celleprøve, er det en god idé å vite hva du kan forvente.

Diskusjon

Legen din vil diskutere din generelle helse med deg. Du vil bli bedt om et par spørsmål. Hvis du har vært å oppleve noen vaginal ubehag, svie eller kløe, bør du fortelle legen.

Forberedelse

Legen vil forlate rommet for å få forsyninger mens du satt på en sykehusklær. Fjern buksa og undertøy og sette den kjolen på. Legen din vil da komme inn i rommet og har du legger deg og sette føttene i stigbøyler.

Prosedyre

Legen vil utføre celleprøve. Denne prosedyren skal ikke føre til at du noen smerter, men bare litt ubehag. Legen vil sette inn en enhet som åpner skjeden. Legen vil vattpinne vaginal veggen og livmorhalsen og sende prøven av for testing. Legen vil føle innsiden av skjeden med en finger.

Bekken eksamen

Noen ganger vil legen utføre en bekken eksamen under celleprøve. Legen vil bruke en gummi instrument og skrape av litt hud inni skjeden din til å sende ut for testing. Legen vil sette to fingre inne i skjeden din og lett skyve på nedre del av magen.

Resultater

Innen 3 til 10 dager, avhengig av klinikken din, vil du være i stand til å ringe eller komme tilbake på besøk for å diskutere resultatene. Resultatene er konfidensielle så noen ganger de ikke diskutere dem over telefon.