Digidexo.com

Hvordan fortelle hvis du har IBS

Hvordan fortelle hvis du har IBS


Irritabel tarm syndrom er en ubehagelig tilstand som rammer mange voksne. IBS, som navnet antyder, er et syndrom i stedet for en sykdom. Dette betyr årsakene er uklare, og symptomene kan variere fra person til person, og det utløser kan også variere. Diskuter eventuelle uvanlige eller nye tarm symptomer med legen din. Du bør ikke bare anta at du har IBS. Få en skikkelig diagnose.

Hvordan fortelle hvis du har IBS

Observer eventuelle endringer i avføringsmønster. Dette kan bety at du går på toalettet oftere enn vanlig. IBS kan også gi magesmerter, oppblåsthet, flatulens og kramper. Disse symptomene kan forverres av visse matvarer eller drikke; men dette gjelder ikke for alle med syndromet. Kaffe, sjokolade, krydret mat og fet mat er vanlige utløsere av symptomene på IBS.

Merknad om du lider av diaré, forstoppelse eller veksle mellom de to. Dette er vanlig. Du kan fortsatt føle deg som om du trenger å gå på toalettet selv etter avføring. Det er også dessuten et vanlig symptom. Avføringen kan være løs eller hard, eller igjen svinge mellom en og den andre.

Merk om du har gjennomgått noen endringer i siste liv. Enhver stor endring, og med en hyggelig, for eksempel en forfremmelse på jobben eller bli gift, kan utløse symptomene i en mottakelig person. Du kan også nylig har hatt en gastrointestinal infeksjon, som noen ganger utløser IBS.

Sjekk noen symptomer med legen din, som vil ta en full historie, utføre en fysisk undersøkelse og kan bestille ytterligere tester som en koloskopi. Legen din vil ønske å eliminere andre årsaker til dine symptomer.