Digidexo.com

Metamucil og Crohns sykdom

Crohns sykdom er en type av inflammatorisk tarmsykdom (IBD). Vanlige symptomer er magekramper, betennelse i leddene, løs avføring og blodig avføring. Dietary endringer og tillegg brukes for å styre noen av symptomene.

Metamucil

Metamucil er en psyllium fiber supplement. Hver porsjon inneholder tre gram fiber. Psyllium består av både oppløselig og uoppløselig fiber, slik at den kan bidra til å behandle forstoppelse eller diaré.

Funksjon

Fiber kan bidra til å lindre forårsaket av Crohns sykdom løs avføring ved å absorbere vann i tarmen og reduserer transittiden for avføring. Dette reduserer kramper og diaré.

PH-verdier

Den uløselige fiberen i Metamucil hjelper å opprettholde en optimal pH i tarmen. Dette senker surhetsgraden i området, noe som bidrar til å redusere betennelse som er felles med Crohns sykdom.

Fordøyelse

Siden personer med Crohns sykdom har ofte løs avføring, de har også problemer med å absorbere næringsstoffer fra maten på grunn av tarmen ikke er fullt bryte ned maten. Metamucil hjelper sakte transitt-tid, slik at flere næringsstoffer til å bli absorbert inn i kroppen.

Advarsel

Rådfør deg med din lege før du legger Metamucil eller eventuelle tillegg til kosthold.