Digidexo.com

Utstyr for dialyse

Utstyr for dialyse


Dialysemaskiner er brukt for å behandle nyre-svikt. Den brukes for dem som lider av akutt nyresvikt, hvor det er midlertidig tap av nyrefunksjon, så vel som for de som har tapt for nyrefunksjonen. Utstyret virker ved å fjerne overskytende fluid og avfall fra blodet ved hjelp av filtre. Det er to typer av dialyse, peritoneal dialyse (PD) og hemodialyse (HD). Begge typer dialyse kan gjøres på et sykehus eller, i økende grad, i hjemmet. Før man hjemme dialyse er det viktig å forstå komponentene i dialysemaskinen.

Trykkskjermer

Det er to trykket skjermer i dialyse maskiner, kjent som arterielle og venøse skjermer. Den arterielle trykkvakten måler trykket mellom blodpumpe og punktet blodet aksesser kroppen. Det forventes Et negativt trykk. Skjermens lese omdannes til et elektrisk signal og i tettbygde alarmer høres hvis trykket faller utenfor det forventede området. Dette kan forekomme dersom pasienten blir frakoblet fra utstyret, blir blod-slange adskilt fra kroppen, eller hvis det er en blokk i blodkretsen. Venøs trykket er vaskulær trykk til årer eller atriene av hjertet. Normalt er dette trykket er positivt, men hvis trykket er utenfor det forventede området, den venøse trykkvakten aktiverer alarm, utløser klem av blodlinje og stopper blodpumpe. Lav venetrykk er forårsaket av forbindelser som blir avbrutt, mens høye vene-trykk resulterer fra lav blodstrøm oppstrøms fra blodpumpen.

Pumper

To pumper er nødvendig for dialyseprosessen, en blodpumpe og en pumpe heparin. De blodpumpe måler blodstrømningshastigheten og pumper den passende mengde blod for diameteren av blod-slange med en hastighet på 200-600 ml / min, i henhold til en artikkel i tidsskriftet Hemodialyse International. Blodpumpen har også to i bygget valser som holder blod beveger seg langs produksjonsrøret. Den heparin pumpen er en sprøyte eller en valse pumpe som brukes til å tilføre heparin i blodkretsen.

Blood Tubing

Blod slangen er laget av ikke-toksisk materiale som er behandlet med silikon for å redusere blodlevring. Slangen er dyrt, og slik at den er normalt bare brukes med dobbel bruke dialysesystemer.

Air Lekkasje-detektorer

Air lekkasje detektorer er normalt ultralydbasert. De er en svært viktig funksjon i dialyseutstyr som de stopper luft embolus (luftbobler) som forekommer, et problem i en i 2000 behandlinger, ifølge en artikkel i hemodialyse International. Luftlekkasjer stammer fra den arterielle nål eller slangen.