Digidexo.com

Hvordan å spise ute Når diagnostisert med Crohns sykdom

Riktig kosthold og ernæring er viktig å holde Crohns sykdom under kontroll. Det er lett å spise mat som ikke vil irritere fordøyelsessystemet mens du er hjemme, men å spise ute er ofte en utfordring. Følg disse trinnene for å vite hva slags mat du skal velge når du spiser på en restaurant.

Hvordan å spise ute Når diagnostisert med Crohns sykdom

Velg retter som inneholder magert kjøtt, som kylling og kalkun, som matvarer tunge i mettet fett kan irritere Crohns sykdom. Sitron-pepper kylling og kalkun smørbrød er ofte funnet på mange restaurantmenyer.

Velg Fiskeforretens, som for eksempel laks eller makrell. Disse fiskene anses fet og inneholder omega-3 fettsyrer, som kan stoppe betennelse i tarmen.

Opt for mat rik på komplekse karbohydrater, som for eksempel smørbrød på hel-korn brød og frisk fruktsalat. Komplekse karbohydrater bidra til å holde pasienter med Crohns sykdom i remisjon, og kan også redusere risikoen for tykktarmskreft.

Bestill måltider som inneholder bønner og soya, som er avgjørende kilder til protein for personer med Crohns sykdom.

Slukk tørsten med et glass vann i stedet for drinker lastet med koffein, sukker og alkohol, som alle kan føre til betennelse i tarmen.

Legg sidene til måltidet inneholder gulrøtter, grønne bønner og søtpoteter. Noen grønnsaker, som rosenkål, brokkoli, kål, grønnkål og blomkål, kan irritere tarmen og gi deg magesmerter.

Hint

  • Mat rik på komplekse karbohydrater er også gode kilder til fiber, som kan helbrede betennelses skadet områder i tarmen.
  • Unngå melkeprodukter. Mange med Crohns sykdom finner det vanskelig å fordøye laktose sukker, som finnes i næringsmidler som inneholder melk.