Digidexo.com

Årsaker til kolitt Symptomer

Det finnes flere typer av kolitt, men alle av dem forårsaker betennelse i tykktarmen. Noen av de typer er langt mer alvorlig enn andre. Av den grunn er det viktig å finne ut akkurat hva slags kolitt du har. Det er smittsomme kolitt, iskemisk kolitt, inflammatorisk tarmsykdom, mikroskopisk kolitt og kjemisk kolitt. Hver av dem har en annen årsak, og ofte er en annen form for behandling. Noen ganger matallergier irritere fordøyelsessystemet og forårsake kolitt.

Infeksiøs kolitt

Forurenset mat er en grunn for kortere betegnes smittsomme kolitt. Campylobacter, E. coli, Shigella og Salmonella er den mest ofte sitert. Alle disse nevnte forårsake blodig avføring, kramper og kvalme. Noen ganger etter administrering av antibiotika for å drepe en infeksjon som ligger på et annet sted, det senker de normale bakteriene og tillater Clostridium difficile å vokse. Denne bakterie er forbundet med tetanus og botulisme. Dens årsaker C. difficile kolitt som ikke har blod i diaré, men ikke danner klumper av pus på slimhinnen i tykktarmen.

Iskemisk kolitt

Uttrykket ischemiske midler begrenset blodtilførsel. Når du har dette skje i tykktarmen, blir det betent og forårsaker feber, blodig avføring og smerte. En grunn til det skjer er at blodårene begrense gradvis med aldring eller sykdommer som diabetes, høyt kolesterol, røyking eller høyt blodtrykk. Selv lavt blodtrykk kan være en årsak siden det senker blodstrøm. Anemi kan også være en årsak. Av og tarm vendinger eller herniates gjennom magen. Også dette fører til symptomer på iskemisk kolitt.

Inflammatorisk tarmsykdom

De to mest kjente former for IBD er ulcerøs kolitt og Crohns sykdom. Ulcerøs kolitt starter i endetarms området og sigmoid colon, framdrift gjennom stigende tykktarmen med tiden. En aktiv immunsystemet forårsaker sykdommen og normalt omfatter betennelse på andre steder som leddgikt. Symptomene inkluderer tap av vekt og appetitt, kvalme, betennelse eller smerte på andre steder som hud, ledd eller øyne, utmattelse og trangen til å fortsette å gå på do. Crohns sykdom forårsaker sår i første rekke i tarmen, men kan omfatte en hvilken som helst del av fordøyelsessystemet fra anus til munningen. Ingen kjenner årsaken til Crohns sykdom. Symptomene er mye som ulcerøs kolitt, men forekommer overalt i fordøyelsessystemet.

Mikroskopisk kolitt

Mikroskopisk kolitt kan kun bli diagnostisert når cellene i tykktarmen er sett under et mikroskop. Betennelsen deretter vises. To former av denne type forekommer kolitt. Den første er kollagene kolitt og den andre er lymfocytisk kolitt. I begge tilfeller, enten kollagen eller lymfocytter opprette en overfylling av veggene i tykktarmen. Symptomene fra disse typer kolitt inkluderer vandig diaré med blod i avføringen.

Kjemisk kolitt

Kjemisk kolitt oppstår når det er en sterke kjemiske innføres i kolon, ofte ved hjelp av et klyster. Når kjepphest av hydrogenperoksid klyster hvor populære behandlinger før 1950, det skapt en rekke tilfeller av kjemisk kolitt. Soapy Klyster er ofte gjerningsmannen for tilstanden. Kjemisk kolitt produserer forholdene moden for å oppmuntre andre former for kolitt.

Matallergier og intoleranser

Mange av symptomene på kolitt er fra kroppens manglende evne til å takle bestemte typer mat eller allergi mot dem. Mange mennesker med ulcerøs kolitt er ikke bare laktose intolerant, men har også problemer med gluten. Allergiske reaksjoner på enkelte matvarer kan også innebære vann fra springen og avta bare når pasienter tar destillert vann. Noen av de allergiske reaksjoner faktisk føre til ulcerøs kolitt. Fjerne matvarer fra kostholdet for å søke lindring er den eneste løsningen i disse tilfellene.