Digidexo.com

Pediatrisk Evalueringsverktøy

Pediatrisk Evalueringsverktøy


Pediatrics er en viktig gren av medisin fordi det innebærer helsen til babyer og barn, aldersgrupper som er særlig sårbare for sykdom og skade. Kvalitet pediatrisk behandling tidlig i livet bidrar til å sikre god helse senere i livet. Barneleger ansette en rekke vurderingsverktøy og teknikker i sin omsorg for unge pasienter.

Stetoskop

Noen barneleger bruke standard stetoskop som også brukes for voksne, men det finnes spesialiserte pediatriske stetoskop. Disse er utformet for å passe over membranen for å lese hjerteslag, og er bedre egnet for konturene av barnets kropp.

Pediatric Assessment Triangle

Pediatric Assessment Triangle er nyttig i nødssituasjoner, fordi den er designet for å ta 30 til 60 sekunder for å vurdere et barns trivsel. De tre punktene i trekanten er utseende, lettere å puste og blodsirkulasjonen til huden. Denne metoden brukes til å diagnostisere luftveisproblemer, hjerteproblemer, intern eller ekstern blødning og andre vitale helseindikatorer.

FLACC Scale

Den FLACC skala er en diagnostisk teknikk som brukes for å vurdere en baby eller barns smerte. Det er spesielt nyttig i nonverbal eller preverbal barn fordi den er avhengig av kroppsspråk og andre ikke-verbale indikatorer for å nå en vurdering. Forkortelsen står for "Face, Legs, aktivitet, gråte og Consolability." Tilbydere vurdere hvert kriterium på en skala fra 0 til 3. Zero tyder på normal eller minimalt opphisset atferd; 3 antyder uvanlig krampetrekninger av lemmer og utrøstelig gråt.

Pediatric kirurgiske verktøy

Kirurgi kan være en traumatisk og vanskelig opplevelse for barn, både fysisk og følelsesmessig. Minimalt invasive kirurgiske verktøy har blitt vedtatt for pediatrisk vurdering. Slike verktøy inkluderer endoskopiske kameraer som kan settes inn i kroppen og høy presisjon kutte metoder som er mindre ødeleggende enn skalpeller. MIS verktøy for pediatriske pasienter redusere utvinning tid og smerte og lavere risiko for infeksjon.