Digidexo.com

The Food Pyramid og ernæringsmessige verdier for Kids

The Food Pyramid og ernæringsmessige verdier for Kids


Næringspyramiden er fremmet av United States Department of Agriculture. Det viser matvaregrupper som danner en god kilde til næring for voksne og barn. God ernæring er viktig for barn fordi det bidrar til å hindre sykdom ved å styrke immunforsvaret deres, og det støtter deres utvikling og vekst.

Korn

Korn er karbohydrater som fungerer som drivstoff til barnets kropp. De gir barnet ditt med energi slik at han kan komme seg gjennom dagen. Korn kan deles inn i hel-korn og raffinerte korn. Hele korn inneholder hele kjernen av kornet og er komplekse karbohydrater som er rike på fiber og fordøyes sakte. De omfatter havre, grovt brød og hel-hvete pasta. Raffinert korn er korn som har gått gjennom en prosess som fjerner dem av kostfiber, B-vitaminer og jern. Disse enkle karbohydrater, som inkluderer hvitt brød og hvit ris, bør være begrenset i et barns kosthold som de kan forårsake blodsukkersvingninger forlater barnet føler seg trett. Ifølge Kids Health nettsted, bør halvparten av korn barna spiser kommer fra hele korn kilder.

Grønnsaker og frukt

Grønnsaker og frukt er også en del av næringspyramiden, og bør være en del av et barns kosthold. De gir vitamin A, som hjelpemidler i øyne og hud, helse. De gir også smitte-kampene vitamin C og sykdomsforebyggende fytokjemikalier. Grønnsaker inkluderer gulrøtter, mais, erter, grønne bønner, salat, selleri, brokkoli og blomkål. Frukt inkluderer bananer, epler, appelsiner, fersken og plommer. Grønnsaker og frukt er også rik på fiber og bistand i fordøyelsen. Barn bør spise en rekke ulike frukter og grønnsaker.

Dairy

Meieri mat gruppen på næringspyramiden inkluderer melk og alle produkter laget av melk. Barn trenger meieriprodukter fordi de er en god kilde til kalsium. Kalsium bidrar til å opprettholde sterke bein og tenner og det stopper også blødningen når du får et kutt. Meieriprodukter inneholder også protein og vitaminene D, A og B. Noen meieriprodukter inkluderer yoghurt, melk, ost og melkebaserte desserter som iskrem og frosne yoghurt. Barn bør spise lite fett og fettfritt meieriprodukter for å unngå overflødig fett.

Protein

Protein kan komme fra dyre-og plantekilder, og er også en del av næringspyramiden. Animalsk protein kilder inkluderer, kylling, fisk og kalkun, og plante kilder inkluderer bønner, nøtter, frø og belgfrukter. Protein hjelper kroppen din å bygge sterke muskler. Den inneholder jern, som er viktig for å hindre anemi og infeksjoner. Iron caries også oksygen til alle kroppsdeler. Barn bør spise magert eller lav-fett proteinkilder som kylling og fisk. Fisk som laks, ørret og sild er rike på omega-3 fettsyrer, som reduserer hjerte-og karsykdommer. Fett er ikke en del av de matvaregruppene på næringspyramiden, men bør inntas i moderate mengder for å opprettholde god helse. Barn bør ha som mål å konsumere fett fra plante kilder som vegetabilske og mutter oljer. Dette er umettede "sunn" fett og inneholder ikke kolesterol.