Digidexo.com

Hvordan vet jeg om et spedbarn har en melkeallergi

En melkeallergi oppstår når kroppen forsøker å bekjempe proteiner som finnes i melk fordi kroppen din føler seg truet av dem. Når kroppen din går inn forsvarsmodus, kan en rekke symptomer manifestere, indikerer at du kanskje har en melkeallergi. Noen symptomer kan vises etter forbruk eller opptil en uke senere. En allergi mot melk kan oppstå i alle aldre, men 2 prosent til 3 prosent av spedbarn er plaget med denne allergien. Den lyse siden er de fleste barn vil vokse denne allergien sted mellom deres tredje og femte år.

Hvordan vet jeg om et spedbarn har en melkeallergi

•  Har barnet ditt opplevd endringer i hennes avføring? Et spedbarn som har melkeallergi kan ha blodig diaré. Diaré er en løs, vannaktig avføring som vanligvis forekommer mer enn tre ganger per dag.

Er barnet ditt opplever hudforandringer? Barn med melkeallergi ofte opplever utslett, elveblest og hevelse. En allergi utslett vanligvis består av små, kløende, røde nupper, mens elveblest består av bleke røde og hovne områder.

Har ditt barns matvaner endret seg? Avslag på mat, gagging og oppkast er tegn på en melkeallergi.

Er barnet ditt pipende pust eller problemer med å puste? Tungpustethet er en high-pitched, plystring støy forårsaket av trange luftveier. Spedbarn kan hoste som følge av pustevansker.

Har du lagt merke til en endring i barnets temperament? Et spedbarn med melkeallergi kan bli irritabel eller kolikk. Kolikk spedbarn kan skrike mye og være vanskelig å trøste. Anfall av kolikk oppstår vanligvis i løpet av sen ettermiddag og kveld, men er kjent for å skje i løpet av dagen. Spedbarn også kan synes å være i smerte når de egentlig ikke er. De kan trekke opp beina til magen og passere gass.

Har spedbarn viser tegn på anafylaksi? En alvorlig allergisk reaksjon på melk kan forårsake anafylaksi. Symptomene på anafylaksi inkluderer flere av de ovennevnte symptomene. Men symptomene har også akselerert hjerterytme, tetthet i halsen, en hes stemme som resulterer i talevansker, tett nese og hoste. Det er viktig å merke ikke alle spedbarn med en melkeallergi vil vise tegn på anafylaksi. Anafylaksi er knyttet mer til matallergier, bug biter og stikk og medisinske vaksinasjoner, men har blitt kjent for å oppstå hos spedbarn med melkeallergi.

Hint

  • Hvis barnet opplever diaré, sørg for å holde henne hydrert fordi det kan føre til dehydrering.