Digidexo.com

Den Fordeler og ulemper ved nyredialyse Machines

Den Fordeler og ulemper ved nyredialyse Machines


Maskiner som har nyre-dialyse forsøke å etterligne funksjonen av nyrene i menneskekroppen. En av de viktigste rollene til en nyre, er å rense blodet ved å fjerne urea og visse salter fra den. I en dialysemaskin, blir urea og salter filtrert fra blodet ved hjelp av rør laget av en halvporøs membran. Nyredialyse maskiner tilbyr mange fordeler, så vel som ulemper.

Dialyse hjemme

Det er to alternativer tilgjengelige for pasienter som trenger dialyse-hemodialyse eller peritoneal dialyse. Med hemodialyse, pasienter har muligheten til å utføre dialyse hjemme ved å installere en hemodialyse maskin; Men mange forskjellige ting som må vurderes før du implementerer dette alternativet, slik som den fysiske og mentale kapasiteten til operatør, om symptomene er stabilisert eller ikke, potensielle komplikasjoner av andre helsemessige forhold, og hvis det er plass til å holde maskinen og utstyr .

Det er folk som oppfyller kriteriene for dialyse hjemme, men foretrekker å ikke bruke det. I stedet mange mennesker velger for omsorg for en profesjonell stab. Hjemme dialyse er også ekstremt tidkrevende. Folk som hjelper til å kjøre dialysemaskinen for en annen person må være konsekvent tilgjengelig i flere timer-normalt flere dager per uke.

Hemodialyse Fordeler

Ved hemodialyse, gjør at maskinen ikke trenger å bli brukt så ofte som det peritoneale dialysemaskiner, og pasientene får fire dialysefrie dager i en uke.

Peritoneal dialyse Fordeler

Utstyr som brukes i peritoneal dialyse er bærbar, slik at pasienten kan reise seg mer fritt da de ikke er begrenset til et bestemt område-som er kravet i hemodialyse.

Hemodialyse Ulemper

I hemodialyse, må maskinen kan brukes tre ganger hver uke, og en enkelt dialyse økt varer i omtrent fire timer. Dette krever en timeplan konsistent hver uke og hindrer person fra å ha evnen til å bli mobil, på grunn av immobilitet av maskinen.

Peritoneal dialyse

Peritoneal dialyse - selv om mobilen - fortsatt har den klar ulempe at det må utføres hver dag.