Digidexo.com

Slik unngår du at Contrast Nefropati

Kontrast Induced Nefropati er økningen av serum kreatinin i kroppen med 25% eller mer over din normale nyreverdier (nyre). Serumkreatinin måler hvor godt kroppen produserer og skiller ut avfallsstoffer fra systemet. Dette er en viktig måling for en diagnose av nyrefeilfunksjon, for å vise generelle egnethet før kirurgi og å foreslå andre diagnoser. CID ofte skyldes dårlig omsorg under tester og prosedyrer, for eksempel hjerte catherizations, når en kontrastvæske er lagt til i systemet ditt.

Slik unngår du at Contrast Nefropati

•  Diskuter med din lege alle prosedyrer som vil inkludere et fargestoff kontrast. Spør ham om fargen er helt nødvendig for testen eller prosedyre du har. Hvis han sier nei, avvise den.

Begynn hydra en hel uke før inngrepet. Drikk minst 10 8-unse glass vann på flaske, kamille te, tranebærjuice eller gulrot juice daglig i to uker før inngrepet.

Stopp å ta diuretika og noen medisiner med en vanndrivende i den så godt som noen medisiner som inneholder et ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner (ibuprofen) i sine ingredienser minst 48 timer før innleggelse på sykehuset eller før prosedyren. Dette inkluderer medisiner som Aleve, Advil, Motrin eller nuprin for å nevne noen.

Diskuter intravenøs hydrering før, under og etter inngrepet. Dette er nøkkelen til den fullstendige forebyggelse av CIN. Det er viktig å holde nyrene fungerer godt før prosedyren, under den og etter prosedyren. CIN kan ikke reverseres så det er veldig viktig å være ærlig om dine bekymringer med dine leger.

Hint

  • Gjør det til en vane å drikke tranebærjuice og urtete for å holde deg hydrert.
  • Unngå enhver substans med metformin i den (brukes til å behandle type II diabetes) for to uker før prosedyren.