Digidexo.com

Hvordan vet jeg om et barn er plattfot

Hvordan vet jeg om et barn er plattfot


Uttrykket "plattfot" refererer til en fotdeformitet som forekommer hyppigst hos unge barn, og bevirker at foten for å utvikle seg uten en vanlig bue. Det kan påvirke enten fot eller begge deler, og er vanligvis et resultat av løse felles obligasjoner og baby fett mellom benet sprekker i foten. Hvis du gjenkjenner varselsignaler om at barnet ditt kan ha flatfeet, er det en god idé å besøke en podiatrist. En podiatrist vil hjelpe avgjøre om tilstanden krever behandling for å hindre at tilstanden forverres. Vanligvis, hvis barnet ikke opplever noen smerter fra tilstanden, en behandlingsplan i unødvendig.

Hvordan vet jeg om et barn er plattfot

•  Har barnet ditt stå oppreist, jevnt fordele vekten mellom begge føttene. Nøye undersøke hver fotens kontakt med bakken. Se for fraværet av en bue på undersiden av begge føtter. Hvis det ikke er noen bue, vil hele fot ha direkte kontakt med bakken. Det er viktig å undersøke føttene når barnet er bærer vekt på dem, fordi det kan dukke opp føttene har buer når et barn blir sittende, selv om barnet har faktisk flatfeet.

Neste, våte begge barnets føtter og har ham stå på en tørr overflate. Be ham om å gå bort, og undersøke de våte fotspor. Hvis hele omrisset av foten etterlater et avtrykk, er dette en indikasjon på flatfeet. Føtter med normalt utviklede buer vil bare forlate et avtrykk av tær, hæler og front pads på foten.

Be barnet om han opplever noe uvanlig foten smerte. Dette kan inkludere hælen eller ankelen smerte, og er ofte forverret etter lengre perioder med gange eller løping. Barnet kan også klage over smerter utsiden av foten, for eksempel smerter i korsryggen, hofter og knær, på grunn av de atypiske arbeidet i foten når barnet går.