Digidexo.com

Hvor stor Har en nyrestein få?

Hvor stor Har en nyrestein få?


Nyrestein er en av de mest vanlige sykdommer i urinveiene ansvarlig for i overkant av 3 millioner besøk til sykehus og klinikker årlig, ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse. Avhengig av typen av stein, nyrestein varierer i størrelse og form.

Identifikasjon

En nyrestein er et solid stykke materiale som former i en nyre av stoffer i urin, ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse.

Typer

Av de fire typer nyrestein, kalsium steiner med oksalat eller fosfat er de mest vanlige. Stones forårsaket av urinveisinfeksjoner kalles infeksjon eller struvitt steiner, og er laget av magnesium og ammoniakk. Urinsyre steiner resultat av for mye syre i urinen og forekommer sjeldnere. I sjeldne tilfeller kan cystin steiner dannes i nyrene.

Funksjoner

Nyrestein har vanligvis en brun eller gul farge og varierer i tekstur fra glatt til taggete.

Størrelse

Ifølge National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, typiske nyrestein varierer i størrelse fra så liten som et sandkorn til så stor som en perle. Imidlertid, i noen tilfeller, kan steinene være så stor som en golfball.

Symptomer

Tegn på en mulig nyrestein inkluderer vedvarende ekstreme smerter i ryggen eller siden, blod i urinen, feber og frysninger, oppkast, skyet urin og svie ved vannlating, ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse.

Nyrestein kan øke i størrelse hvis den forblir ubehandlet.