Digidexo.com

Irritabel tarm syndrom Medicine

Irritabel tarm syndrom fører fordøyelsesproblemer, inkludert magesmerter, oppblåsthet, gass og forstoppelse vekslende med alvorlig diaré. Ifølge Mayo Clinic, påvirker irritabel tarm syndrom flere kvinner enn menn, og vanligvis begynner i de tidlige voksne år. Medisiner er primært brukt for å lindre forstoppelse og diaré og magesmerter som er forårsaket av irritabel tarm syndrom.

Avføringsmidler

Over-the-counter eller reseptbelagte avføringsmidler kan gi lindring fra forstoppelse forårsaket av irritabel tarm syndrom, selv om de ikke er anbefalt til bruk hos gravide kvinner.

Avføring myknere

Avføring myknere lette forstoppelse ved å tilsette vann og fett i avføringen, som gjør avføringen mindre smertefull for kroppen å eliminere.

Anti-Diaré medisiner

Anti-diaré medisiner, for eksempel Imodium, kan bidra til å kontrollere diaré og magekramper forårsaket av irritabel tarm syndrom.

Anti-depressiva

Ifølge Cleveland Clinic, kan folk med irritabel tarm-syndrom være foreskrevet antidepressiva for å hjelpe med magesmerter og diaré.

Anti-spasmodics

Antikolinerge eller anti-krampaktig medisiner som er rettet mot det autonome nervesystemet kan behandle redusere muskelkramper i tarmer.

Alosetron

Alosetron brukes kun for IBS og er godkjent for bruk hos kvinner med alvorlig diaré som har uten hell blitt behandlet med andre medikamenter.

Lubiprostone

Ifølge Mayo Clinic, er lubiprostone kun godkjent for bruk hos kvinner. Det behandler forstoppelse forårsaket av IBS ved å øke fluid i avføringen.