Digidexo.com

Bivirkninger av Protein Supplements

Protein kosttilskudd kan hjelpe deg å opprettholde et sunt kosthold og aide i å bygge muskler. Disse kosttilskudd har få bivirkninger når det tas i sin rene form, og i riktige mengder. Men hvis du spiser for mye protein, kan det få alvorlige konsekvenser.

Bakgrunn

Protein, også kjent som aminosyrer, er et essensielt næringsstoff som er involvert i en sunn diett. Det hjelper til å reparere og bygge muskler og annet vev i kroppen. Proteiner er byggesteinene i hormoner, enzymer og immun beskyttende midler. Andre funksjoner til protein er å holde hår, negler og hud sunn og deltakelse i prosessen med muskelsammentrekninger. Du kan få tilstrekkelig protein i mat eller supplement form.

Anbefalinger

Ifølge American Association dietetiske, er en moderat og sikker mengde av proteininntak klassifisert som mindre enn 2 g pr kg (1 kg = 2,2 pounds) av kroppsvekt. Hvis du er stillesittende, trenger du bare 0,8 til 1,0 g protein per kg av kroppsvekten din. På den annen side, hvis du er en konkurranseutøver eller kroppsbygger, bør du spise 1,0 til 2,0 g pr kg kroppsvekt avhengig av intensiteten på sport.

Misforståelse

Menneskekroppen er bare i stand til å benytte en viss mengde protein avhengig av aktivitetsnivå. I motsetning til hva du kan høre i gym, bør protein bare bestå av om lag 15 til 30 prosent av ditt daglige sunt kosthold. Dreven protein ikke bygge muskler eller øke sportslige prestasjoner. Noen overdreven kalorier, enten fra protein, karbohydrater eller fett, er alltid omdannes til fett og lagres i kroppen din.

Konsekvenser

Unødvendig og overdreven protein inntak vil føre til din diett for å være ute av balanse, fremme mange ugunstige situasjoner. Vanlige bivirkninger av overdreven protein tilskudd er dehydrering, gastrointestinale plager og ekstrem gass. Mye mer alvorlige tilstander som kan oppstå fra langvarig overdreven protein inntak inkluderer levertoksisitet, nyrestein, nyretoksisitet, gikt og et tap i kroppens evne til å absorbere essensielle aminosyrer fra mat.

Advarsel

The American Dietetic Association advarer om at ernæringsmessige hjelpemidler, inkludert protein tilskudd, bør brukes med forsiktighet på grunn av mangel på håndheving i kosttilskudd arena. Den ernæringsmessige supplement industrien er ikke regulert av Food and Drug Administration (FDA). Du bør rådføre deg med legen din eller en registrert kostholdsekspert (RD) før du prøver å bruke proteintilskudd eller tilskudd av noe slag.