Digidexo.com

Forskjellen mellom fluor og xylitol

Forskjellen mellom fluor og xylitol


Som Kidshealth fra Nemours forklarer, er fluor avledet fra elementet fluor, en vanlig bestanddel av jordskorpen. Fluor er ofte lagt til vannforsyning og brukes i aktuelle dental produkter for å forebygge hull i tennene. Ifølge American Academy of Pediatric Dentistry, er xylitol annet stoff som er nyttig for å hindre hulrom. I motsetning til fluor, er xylitol en naturlig søtningsmiddel, en fem-karbon sukkeralkohol hovedsakelig oppnådd fra skog og landbruksprodukter.

Hvordan Fluor Works

Tannråte oppstår når bakterier bryter ned sukker stede i munnen og produsere syrer som kan løse opp tannemaljen, ifølge Kidshealth fra Nemours. Fluor hindrer disse syrer fra skade emaljen; det hjelper også å reparere tenner som allerede har mistet noen emalje. Forbruker fluor (for eksempel gjennom fluoridated vann) gjør også kroppen din til å bruke fluor i bygging av tenner i utvikling.

Hvordan Xylitol Works

Mens fluor forhindrer hulrom ved å motvirke effekten av de syrer som produseres av bakterier, forhindrer xylitol hulrom ved å begrense syre-produserende bakterier. Ifølge California Dental Association, xylitol begrenser veksten av bakterier som forårsaker hulrom; Disse bakterier er i stand til å bryte ned xylitol som de er i stand til å bryte ned sukker. Som et resultat av vanlig langvarig bruk av xylitol fører munnen for å utvikle en populasjon av bakterier som i stor grad er eksklusivt av den type bakterier som forårsaker tannråte.

Tilgang til Fluor

Ifølge CDC, lagt om lag 69 prosent av amerikanerne bruker offentlig vannforsyning også innta fluor til vannkranen. (Enkelte lokalsamfunn kan ha naturlig forekommende fluor i vannet sitt.) Mennesker uten tilgang til fluoridated vann kan kjøpe fluor kosttilskudd. Fluor produkter er også ofte brukt under besøk til tannlegen; personer med en forhøyet risiko for å utvikle hulrom kan også gis produkter med høye konsentrasjoner av fluor som de kan bruke hjemme.

Tilgang til Xylitol

Som fluorid, er xylitol tilgjengelig på noen tannpastaer og munnskyllevann, men det er også i andre typer av produkter som for eksempel tyggegummi, drops, tyggbare tabletter og pastiller. Xylitol kan også kjøpes i en granulert form som kan erstatte sukker i mange oppskrifter. Ifølge American Academy of Pediatric Dentistry, synes xylitol å være mest effektiv når den brukes eller forbrukes minst tre ganger per dag til totalt et daglig inntak på mellom 4 og 10 g. Som American Society for Prevention of Cruelty å Animals sier, derimot, er xylitol giftig for hunder, så sørg for at du holder alle xylitol produkter i steder kjæledyret ditt ikke kommer til.

Overeksponering

Ifølge California Dental Association, er den eneste kjente bivirkning av xylitol diaré, som kan oppstå når noen individer bruker for mye av produktet. Den Kidshealth nettside forklarer at barn under åtte år, kan overeksponering for fluorid føre til emalje fluorose, en tilstand der et barns permanente tennene viser varierende grad av misfarging. Emalje fluorose kan vanligvis forebygges ved riktig tilsyn med barn under tannpuss.