Digidexo.com

Hvordan kontrollere hetetokter

Omtrent 80 prosent av alle kvinner opplever hetetokter når de går gjennom overgangsalderen. Noen kvinner begynner opplever hetetokter når de er perimenopausal, dette er den perioden i livet ditt like før overgangsalderen begynner. Hetetokter er en følelse av varme gjennom overkroppen og ansiktet. Hetetokter kan også være ledsaget av svette, rød flekkete hud og en rask hjerterytme.

Hvordan kontrollere hetetokter

En trening i minst 30 minutter tre ganger i uken. Studier har funnet at kvinner som trener regelmessig opplevelsen mindre hetetokter.

Ta en klaseormedrue supplement daglig. Dette kan bli funnet i de fleste naturlige matbutikker. Klaseormedrue er en urt som brukes i Europa til å behandle hetetokter. Studier har funnet noen bivirkninger fra klaseormedrue hvis du bruker den i seks måneder eller mindre. Det har ikke vært noen studier på lengre bruk av urten.

Legg soya og rødkløver til kosthold. Begge disse er gode kilder til isoflavoner, en plante avledet stoff som ligner på østrogen laget av kroppen. På grunn av den østrogenlignende effekt av isoflavoner, men det er en viss bekymring for at forbruket av dem kan øke risikoen for kreft. Hvis du har kjempet kreft i det siste, snakk med legen din før du øker isoflavoner i kostholdet ditt.

Kle seg i lag. Som du varme opp, fjerne ekstra klær for å hjelpe kroppen kjøle ned. Av samme grunn, bruke flere tynne tepper på sengen i stedet for en tung en. Utebod i tepper når du blir varm.

Drikk et glass kaldt vann for å avkjøle kroppen din når en hot flash treff. Hold en termos med kaldt vann i nærheten av sengen om natten for natten hetetokter, som noen ganger kalles nattesvette.

Hint

  • Snakk med legen din hvis du har en hard tid å kontrollere hetetokter. Østrogen og progesteron terapi kan brukes til å hjelpe deg gjennom hetetokter. Lave nivåer av antidepressiva er også noen ganger brukt for hot flash kontroll.
  • Alkohol, koffein, varm mat og drikke, og krydret mat kan bringe på hetetokter. Unngå disse produktene helt eller begrense mengden som du forbruker.