Digidexo.com

Typer av unormale celler i en celle

En viktig del av en kvinnes generelle helse omsorg er celleprøve. Denne enkle testen kan oppdage kreft og andre unormale celler i de kvinnelige kjønnsorganer. Kvinner bør ha sin første Pap av sin 21-årsdag eller tidligere hvis de er seksuelt aktive. Testen bør utføres minst en gang hvert 3 år. Et positivt resultat betyr legen har oppdaget en rekke tvilsomme eller uregelmessige celler som krever videre undersøkelser.

Hvordan en Pap testen er utført

En Pap test er en rask og enkel prosedyre som er utført mens en kvinne ligger på en eksamen bordet. Legen eller kliniker bruker en treskrape eller en liten børste for å ta en prøve av celler fra livmorhalsen. Prøven blir avsatt på en glass-slide og sendt til et laboratorium hvor det vil bli inspisert for eventuelle uregelmessigheter. Ifølge National Cancer Institute, ca 6 prosent av de 55 millioner Pap tester utføres årlig i USA indikerer abnormiteter.

Celleprøve Resultater

Hvis celleprøve oppdager bare normale livmorhalsen betyr at du har et negativt resultat og ingen flere tester vil være nødvendig. Hvis mistenkelige eller unormale celler ble oppdaget testresultatene anses å være positiv, men det er ikke nødvendigvis en grunn til alarm.

Definere unormale resultater

Når en celleprøve plukker opp uvanlig utseende celler fra overflaten av cervix de er sjelden kreft. Ikke alle forholdene som er beskrevet som unormal automatisk bli kreft. Legen kan ta en vevsprøve fra noen tvilsomme områder i livmorhalsen, skjeden og vulva for videre studier og diagnose.

Atypiske plateepitelceller av usikker betydning (ascus)

Når litt unormale plateepitel celler oppdages fra en celleprøve ytterligere tester kan bestilles for å se om eventuelle virus eksisterer som kan oppmuntre til utvikling av kreft. Disse små avvik ikke nødvendigvis at forstadier celler eksisterer. Hvis ingen høy risiko virus er oppdaget unormale celler vanligvis ikke garanterer videre analyse. Hvis et virus av interesse, for eksempel humant papillomavirus (HPV) er tydelig ytterligere tester er nødvendige.

Plateepitel intraepitelial lesjon

En plateepitel intraepitelial lesjon betyr at celleprøve viser muligheten for forstadier celler og flere tester vil bli bestilt. Avhengig av størrelsen av endringene i cellene, kan det ta lesjoner en kort tid eller i mange år til å bli kreft.

Atypiske kjertelceller

Atypiske kjertelceller vokse i åpningen av livmorhalsen, og innsiden av livmoren. Disse slim produserende celler kan være en indikasjon på mindre avvik, men det er usikkert om de er kreft. Ytterligere testing er nødvendig for å finne kilden til de unormale celler og deres betydning.

Plateepitelkreft kreft eller adenokarsinom Cells.

Når plateepitelkreft kreft eller adenorcarcinoma celler er angitt på Pap smøre abnormitet er så betydelig at tilstedeværelsen av kreft i livmorhalsen, skjeden eller livmoren er praktisk talt sikkert. Når disse patologiske celler oppdages videre undersøkelse bør skje så snart som mulig.