Digidexo.com

Naturlige måter å få ned blodtrykket

Ifølge den nasjonale hjerte lunge og blod Institute, øker høyt blodtrykk risikoen for hjerneslag, nyresykdom og hjertesykdommer. Hvis du har høyt blodtrykk, eller hypertensjon, er det viktig å ta skritt for å kontrollere den. Mens reseptpliktige medisiner er ofte foreskrevet for å senke blodtrykket, er det en rekke naturlige måter å bringe ned blodtrykket uten å ty til medisiner.

Livsstilsendringer

Livsstilsendringer kan bidra til å forhindre og kontrollere høyt blodtrykk. Spise en diett som understreker rikelig med frukt, grønnsaker, magre meieriprodukter og hele korn. Redusere mengden mettet fett og salt i kosten kan også være effektivt. Ifølge Mayo Clinic, vil begrense inntaket av natrium til 1500 mg per dag har en effekt på blodtrykket.

Opprettholde en sunn vekt gjennom kosthold og mosjon. Øke din fysiske aktivitet til 30 minutter om dagen kan hjelpe deg å miste vekt og bidra til å senke blodtrykket.

Håndtere stress. Finn måter som hjelper deg å slappe av, som for eksempel å trene dype pusteøvelser, meditasjon og yoga. Slapp av og få nok søvn.

Slutte å røyke. Over tid, stivner tobakk blodårene dine og skader blod fartøy vegger.

Drikk alkohol i moderate mengder, som det kan øke blodtrykket.

Alternativ medisin

Ifølge Mayo Clinic, kan enkelte kosttilskudd bidra til å redusere blodtrykket. Disse inkluderer omega-3 fettsyrer, hvitløk, kalsium, alfa-linolensyre, tran og kakao. Kosttilskudd kan bli innlemmet i din diett som mat, eller de kan tas i pille-eller kapselform. Før du tar noen kosttilskudd for å håndtere høyt blodtrykk, snakk med legen din for å sørge for at ingen interaksjoner vil skje med de medisiner du er i dag.

Når naturlig rettsmidler er ikke nok

Hvis du har høyt blodtrykk, er det viktig at du arbeider med din lege for å avgjøre hva løpet av behandling som er riktig for deg. Hvis blodtrykket ditt er for høyt for deg å administrere med trening og livsstilsendringer alene, kan reseptbelagte medisiner som betablokkere, alfablokkere, ACE-hemmere eller diuretika være nødvendig å senke nummeret ditt.