Digidexo.com

BMI & Fair Vekt Standards

BMI & Fair Vekt Standards


Høyde og vekt benyttes for å beregne en persons kroppsmasseindeks (BMI), som er en måling av kroppsfett. Beregningen er den samme for begge kjønn og uavhengig av alder.

Beregne din BMI

BMI regnes ut ved å ta vekten din i kilo og dele det med kvadratet av høyden din i meter. Som et eksempel, en person som er 5 meter 4 inches høy og har en vekt på 140 pounds vil ha en kroppsmasseindeks på 24,0. Det er mange BMI kalkulatorer på nettet som vil gjøre konverteringen for deg.

Vektklasser

Din BMI-tall vil kunne gi deg en generell idé om vekten din er et sunt. En BMI på mer enn 30 faller inn i den overvektige kategori og noe som strekker seg 25 til 29,9 ville bli klassifisert som overvektig. En BMI på 18,5 til 24,9 er en sunn vekt og noe under 18,5 regnes som undervektig.

Assessment

Din BMI er ikke det eneste verktøyet du kan bruke til å vurdere om du er på en sunn vekt. Måle midje størrelse kan være en god indikator på mulig helserisiko som følger med å være overvektig som hjertesykdom, type 2 diabetes og høyt blodtrykk. En mannlig bør ha en midjeomkrets som er mindre enn 40 inches, og en kvinnelig bør være mindre enn 35 inches.