Digidexo.com

Hvordan sjekke leptin nivåer

Hvordan sjekke leptin nivåer


Leptin, den "jeg er full" hormon, signaliserer hjernen din at du er full. Jo mer fett på kroppen din, motstår mer leptin og nekter å fortelle din hypothalamus at du er fornøyd. Leptin motstand er en alvorlig hindring for vekttap.

Leptin ble først oppdaget i 1994 av JM Friedman og kolleger. Ifølge Dr. Scott Isaacs, MD, forfatter av "The Leptin Boost Diet" og "hormonelle balanse," det er ingen effektiv test for å måle leptin nivåer eller motstand, men andre tester eller markører brukes til å bestemme leptin motstand nivåer.

Hvordan sjekke leptin nivåer

Tester for å fastslå leptin nivåer

•  Ta blodsukkernivået etter en 12-timers rask. En vanlig morgen leser over 95 mg / dL er mistenkt for leptin motstand.

Ta en AC1 test på neste lege besøk. AC1 er en tre-måneders gjennomsnitt av blodsukkernivået. En AC1 over 5.6 antyder leptinresistens.

Vær proaktiv og be om tester for plasminogen aktivator inhibitor-1 (PAI-1), homocystein og C-reaktivt protein (CRP). PAI-1 er en fettcelle protein som øker blodpropp og hjerte-og karsykdommer. Homocystein fører også blodpropp og hjerte-og karsykdommer. CRP tiltak inflammasjon, en annen leptinresistens indikator.

Legg igjen en urinprøve for en urin microalbumin test. Denne testen vil registrere protein i urinen og leptin motstand.

Sjekk din kolesterol og triglyserider. Leptin motstand er knyttet til høyt LDL (dårlig kolesterol), høye triglyserider og lav HDL (godt kolesterol).

Mål androgen nivåer. Menn vil ha lavt testosteron og kvinner vil ha høye DHEA-S og høy androstenedione nivåer.

Få en skjoldbrusk test. En enkel blodprøve som kalles TSH test er en indikator på skjoldbrusk problemer knyttet med leptin motstand.

Se på leveren din ved hjelp av en ultralyd test. Fett på leveren er en indikator på leptin motstand.

Be ob / gyn for et bekken ultralyd for å påvise cyster på eggstokkene og endometrium på livmor fôr. Kvinner med disse symptomene har ofte leptin motstand.

Se etter fysiske symptomer

Sjekk din vekt. Hvor er du bærer kroppen din fett og hvor mye er en indikator på leptin motstand. Diabetikere og leptin resistente folk raskt opp i vekt i midten, og har høy kroppsfett.

Sjekk din søvn. Tretthet og søvnløshet er symptomer på leptin motstand.

overvåke blodtrykket. Målinger over 130/85 indikerer leptin motstand.

Se på huden din. Hud koder, strekkmerker og acanthosis nigricans (misfarging av huden eller mørkere rundt halsen, armhulene og folder som ser ut som skitt, men lar seg ikke vaske av) er ofte savnet tegn på leptin motstand.

Spør legen din om poly cystisk ovarie syndrom (hos kvinner). Symptomer på PCOS er ansikts hårvekst, akne, fruktbarhet problem og unormale menstruasjonssykluser. Dette er også symptomer på leptin motstand.

Hint

  • Ikke bruk informasjonen i denne artikkelen i stedet for å konsultere med legen din.