Digidexo.com

Hvordan virker blodtrykk medisiner fungerer?

Om High Blood Pressure

Ifølge American Heart Association det ikke er noen kjent årsak for høyt blodtrykk i 90 til 95 prosent av tilfellene. Hvis du er i den kategorien av denne toppen prosent din tilstand kalles essensielle (eller primær) hypertensjon. Når fartøyene er smalere, har blod en vanskeligere tid strømmer gjennom dem, forårsaker hypertensjon. Det finnes flere ulike klassifiseringer av blodtrykket medisiner som legen din kan foreskrive for din tilstand. Alle av dem er ment å arbeide for å få blodet til å strømme lettere gjennom blodårene som senker blodtrykket.

Diuretika

Hydroklortiazid eller Furosemid er navnene på vanlige diuretika gitt til hypertensjon lider. Det fører til at kroppen til å produsere mer urin der det kan avlaste seg med overflødig salt og vann. I sin tur kroppen reduserer sitt volum av blod, å senke blodtrykket.

ACE-hemmere

Enalapril, lisinopril og Ramipril er vanlige navn på ACE-hemmere. Denne typen medisiner blokkerer stoffer som stram blodkar. Blodet strømmer deretter lettere og senker blodtrykket.

Betablokkere

Atenolol, Metropolis og Propranolol er vanlige navn på beta-blocker medisiner. De arbeider for å bremse hjerterytme ned mens de også redusere styrken på beats. Ved å senke styrken av blodet pumpes gjennom fartøyene blir senket blodtrykk.

Angiotensin II-reseptorblokkere

Candesartan, losartan og valsartan er vanlige navn på Angiogenese II reseptorblokkere. De fungerer på samme måte som ACE-hemmere. Hvor ACE-hemmere blokkere organer stoff som strammer blodårer, Angiotensin II reseptorblokkere bare stoppe stoffet påvirker blodårene. Fartøyene er avslappet og blodtrykket senkes.

Kalsiumkanalblokkere

Diltiazem, nifedipin og verapamil er vanlige navn på kalsiumblokkere. De stopper slappe av musklene rundt blodårene som gjør det lettere for blodet å strømme og dermed senke blodtrykket.