Digidexo.com

Øvelse Vs. Vekt-tap kirurgi

Å miste vekt kan være en svært vanskelig, livslang problem for mange mennesker. Den beste måten å gå ned i vekt er å vedta en sunn livsstil som inkluderer et sunt kosthold, kardiovaskulær trening, styrketrening og riktig fuktighet. Men noen mennesker ikke svare så godt til øvelsene eller ikke er i forsvarlig stand til å gjøre nok mosjon til saken. I disse type tilfeller kan vekt-tap kirurgi være et alternativ.

Vekt-tap kirurgi Kandidater

De fleste leger vil kun vurdere bypass kirurgi for de med en kroppsmasseindeks på 40 eller høyere. Som regnes som ekstremt overvektige. Ifølge Mayo Clinic, vil legen vurdere vekt-tap kirurgi for de som tilfredsstiller body mass index krav og for de med en kroppsmasseindeks på 35,5 til 39,9 hvis de også har en vekt-relaterte helseproblem som for eksempel høyt blodtrykk eller diabetes.

Typer kirurgi

Legen din kan vurdere flere typer kirurgi. Lap-Band justerbar gastric banding kirurgi bruker en oppblåsbar band til å dele magen i to deler og deretter trekker bandet stramt som et belte. Dette begrenser mengden mat som kan spises. Vertikal-banded gastroplasty er mer kjent som magen stifting. Denne operasjonen skiller også magen i to deler. Den øvre del av delingen er mindre og det kan resultere i mindre mat blir spist. Andre operasjoner inkluderer ermet gastrektomi biliopancreatic avledning med duodenal omkobling og Roux-en-y.

Resultater

Ifølge en desember 2008 studie av International Journal of Obesity, til de som trener gå ned i vekt og de som har kirurgi har lignende resultater etter 12 måneder. Begge fått tilbake små mengder vekt. Den kaloriinntak var 1460 for gruppen som hadde kirurgi mens øvelsen gruppen spiste 1407 kalorier per dag. Den største forskjellen var at gruppen som hadde kirurgi tok 37 prosent av sine kalorier fra fett, mens treningsgruppen tok 27,6 prosent.