Digidexo.com

Hva er årsakene til Neck Lump & Mouth Pain?

Hva er årsakene til Neck Lump & Mouth Pain?


Halsen og munnen huset en rekke vitale strukturer til generelle helse. Hodet og nakken krever mye omsorg hvis noe ikke fungerer som det skal, enten det er det lymfatiske kjertler eller luftrøret eller tennene. Hvis du opplever smerter i noen av disse områdene, eller om klumper starte forming, bør en lege varsles umiddelbart. Det finnes flere muligheter for årsaken til disse symptomene, og de kunne være alvorlig.

Hovne lymfeknuter

Lymfeknutene er små klynger av celler som har kanaler som kommer inn og ut av dem. Lymfeknutene produsere antistoffer til å bekjempe infeksjonen ut av kroppen. Det er flere lymfeknuteklynger i hele kroppen, men flere fremtredende nettsider bor i nakken. Noen ganger kan lymfeknutene hovne og smertefull. Dette er et tegn på infeksjon. Siden nodene i halsen er nær munnen, kan det hende du har smerter der også. Hovne noder er vanligvis ikke et problem hvis det er midlertidig, men en lege bør konsulteres dersom hevelsen vare i mer enn to uker, eller hvis det er andre symptomer forbundet med det som kvalme eller vekttap. Hvis nodene er herdet eller hvis klumpene vokser, som kan være et tegn på kreft.

Oral Cancer

Oral kreft har en høy dødsfall rente fordi det er normalt oppdaget sent i sin utvikling. Etter den tid det er diagnostisert, har sykdommen ofte spredd seg til andre deler av kroppen slik som lymfeknutene. Tegn på kreft i munnhulen kan inkludere et sår eller lesjon i munnen som ikke leges for to uker eller en klump i kinnet. Andre symptomer er hvite eller røde merker på tannkjøttet, en kronisk sår hals eller følelse noe sitter fast der, og hevelse rundt halsen og kjeven. Å besøke en tannlege er anbefalt i tilfelle av orale symptomer og de kan henvise deg til en lege om nødvendig.

Tooth Abscess

En tann abscess er en infeksjon nær roten av tannen der bakterier har invadert området mellom tann og tannkjøtt. Ettersom infeksjonen vokser, fyller denne plassen med pus og setter et enormt press på nerven. Symptomer inkluderer ekstreme smerter i munnen og muligens i øret og halsen også. Kjeven og området i øvre nakke kan hovne opp, og du kan ha en klump form i munnen. En rotfylling vil trolig være nødvendig, og du vil trenge antibiotika for å drepe infeksjonen. Størst en tannlege så snart som mulig i tilfelle av disse symptomene.