Digidexo.com

Fysiologisk Betydningen av grønn te på vekttap

Fysiologisk Betydningen av grønn te på vekttap

The Chemical Component

Grønn te har vært brukt i helse-regimer for tusenvis av år, men bare nylig har forskere funnet ut hva om grønn te gjør det så sunt og hvilken effekt det har på vekttap. Grønn te inneholder store mengder av en kjemisk forbindelse som kalles en catechin, en polyphenol som også finnes i andre te og sjokolade. Den spesifikke catechin epigallocatechin gallate (EGCG) er funnet i en svært høy konsentrasjon i grønn te og grønn te ekstrakt.

Energiforbruket

Den menneskelige kroppen forbrenner fett når det expends energi, og expends energi selv ved hvile. En studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition viser at økt forbruk av EGCG i form av grønn te ekstrakt økt energiforbruk over en 24-timers periode hos testpersonene: 10 friske voksne menn fikk 50 mg koffein og 90 mg epigallocatechin gallate tre ganger om dagen (frokost, lunsj og middag). Effekten var en 4 prosent økning i energiforbruk per dag.

Fakta

Mens forbindelsene i grønn te ser ut til å fremme vekttap gjennom økt energiforbruk, er det viktig å være oppmerksom på parametrene av studien. Først fagene var friske, voksne menn og testgruppen var små, bare 10 fag. For det andre, fikk de 90-mg doser av EGCG tre ganger daglig. For det tredje ble disse doser kombinert med 50 mg koffein. Likevel er sterke bevis for grønn te fremme vekttap. Det er absolutt ingen skade i å innføre denne null-kalori mat i kostholdet ditt, og de andre helsemessige fordeler av grønn te er godt dokumentert, blant annet redusert risiko for hjertesykdom, hjerneslag og visse typer kreft.