Digidexo.com

Anti-østrogen bivirkninger

Anti-østrogen medikamenter blir brukt til å blokkere bevegelsene av østrogen, en kvinnelig hormon som produseres i eggstokkene, for å forhindre visse typer kreft. Legemidlet virker ved å blokkere produksjonen av østrogen, et viktig redskap i dannelsen av tumorer assosiert med brystkreft. Som med de fleste hormonelle kosttilskudd, er det en rekke av bivirkninger forbundet med bruk av dette medikament.

Vanlige bivirkninger

Noen av de vanligste bivirkningene inkluderer lunheten av huden, ledd maling, hetetokter, vaginal kløe eller tørrhet, depresjon, slapphet, vekttap, sår hals, hoste, kvalme, hudforandringer, redusert sexlyst, problemer med å oppnå orgasme, svimmelhet , hodepine og tynt hår. Mens disse er ansett som de mest vanlige bivirkninger forbundet med dette stoffet, de bare påvirker en liten mengde brukere.

Alvorlige bivirkninger

Dessverre er det også en rekke alvorlige bivirkninger forbundet med anti-østrogen medisinering. Noen av disse bivirkningene er plutselig hodepine, forvirring, smerte eller nummenhet i den ene siden av kroppen, talen og balanseproblemer, kortpustethet, brystsmerter, hoste opp blod, uvanlig vaginal blødning, smerter i bekken-området, uregelmessig menstruasjons sykluser, bryst klumper og magesmerter. Disse bivirkninger er også meget sjeldne og ikke påvirker et stort antall brukere.

Viktig sikkerhetsinformasjon

Anti-østrogen medisiner har vært kjent for å forårsake skade på fosteret, så pass på å fortelle legen din dersom du er gravid før du starter behandlingen. Hvis du noen gang har hatt leversykdom eller allergiske reaksjoner på alle typer mat eller medisiner, ta kontakt med legen din for å finne ut om anti-østrogen behandling som er riktig for deg. Denne medisinen kan øke risikoen for livmorkreft, blodpropp i lungene og slag, så vær klar over disse risikoene før du starter behandlingen.

Bruk

Bruk alltid denne medisinen i direkte forbindelse med legens instruksjoner og aldri i doser som overstiger anbefalingene på etiketten. Medisinen gis i tablettform, og bør tas med et fullt glass vann. Det kan tas med eller uten mat og må tas på regelmessig basis for behandling for å være effektive. Noen brukere kan ha behov for å ta anti-østrogen medisiner for inntil fem år, avhengig av hvor fort stoffet fungerer i systemet.

Advarsel

Hvis du opplever noen av de nevnte bivirkninger, kontakt legen din for en justert behandlingsmetode. Ved mistanke om overdose, kontakt Gift Center på 1-800-222-1222 og leder direkte til nærmeste legevakten. Anti-østrogener er ment for kun medisinske behandlinger og bør aldri brukes recreationally.