Digidexo.com

Hva er funksjonen av serotonin?

Serotonin er et kjemisk stoff som bidrar til å overføre meldinger og tilbake langs nerveveiene for kroppen. Det er et hormon - en nevrotransmitter - med en stor jobb å gjøre. Mood, fordøyelse, søvn og seksualitet for å nevne bare noen få elementer som serotonin kontroller. Det finnes bevis på at det kan også spille en rolle i regenerering av celler.

Alltid nok

En "feel good" stemning er et resultat av serotonin gjør jobben sin riktig. Som rettferdighetens vektskåler, avhenger det sentrale nervesystemet på balansert nivå av serotonin å tillate kroppen til å fungere på sitt optimale effektivitet. Dette er viktig når målet er å unngå medisinske situasjoner som depresjon, angst / panikk, bipolar lidelse og migrene.

Forårsaket av aminosyren tryptofan, serotonin stige og falle i hjernen. Dette hormonet er en kjemisk kreditert med å opprettholde den "lykkefølelse" fordi det bidrar til å holde våre stemninger på en jevn bane. Det roer angst, lindrer følelser av depresjon og hjelper oss å ha en god natts søvn.

Hormon og Chemical

Som en nevrotransmitter, dirigerer det nerveimpulser mellom hjernen og andre steder i kroppen og tilbake igjen til hjernen. Konsentrasjonene av serotonin er høyere på kritiske steder langs det sentrale nervesystemet, så som basalgangliene og hypothalamus. Det naturlige hormon er også i celler, perifere vev og karsinoide tumorer.

Hvis serotonin hormonet er naturlig i lav tilførsel, vil leger noen ganger fore 5-hydroxytryptamine å lette milde symptomer på depresjon som påvirker noen mennesker. Science, nok en gang, gjør sitt bidrag. Denne gangen er det å produsere følelsen av ro.

Mennesker er skapninger av mønstrede levende. De har døgnrytmemønster knyttet til å våkne og sove perioder. Det er viktig å unngå lange dager og sene timer hvis du ønsker å opprettholde sunne nivåer av serotonin, som fylles i perioder med søvn akkurat som det renner med unormale perioder med våkenhet. Å få opp veldig tidlig hjelper ikke mye, heller.

Mer Serotonin Vennligst

Noen narkotiske stoffer påvirker nivået av serotonin som er tilgjengelig for å opprettholde vår "happy feeling" og ecstasy er en av de nyere de på gaten. Ecstasy blander meldingene som serotonin sender langs nervebanene ved å slippe beløp som er utenfor behovene til kroppen.

Den store utgivelsen av serotonin øker emosjonell bevissthet, tillit og intimitet fordi den eksploderer i en stor, energisk burst som merkbart utarmer beløpet tilgjengelig for normal bruk. Heldigvis kan hjernen fylle sin lagerbygning av serotonin.

Mye mer ... og Fast

Hjernen kan fremskynde produksjonen av serotonin hvis du lå lavt, hvile dagen etter, drikke mye melk og spise bananer. Hjernen vil reagere mye raskere på anmodningen kroppen din gjør for mer serotonin.

Melk og bananer er en kilde mat for tryptofan, som utløser produksjon av serotonin. Legge melk og bananer til denne trigger forbedrer prosessen for å opprettholde en balansert humør og gjenopprette energinivået til kroppen.

I tillegg til å utføre den viktige prosessen med å lage mer serotonin, melk og bananer er "Comfort" matvarer som vanligvis ikke opprørt magen. Mye viktigere er det faktum at de er i stand til å gi ut at "feel good" stemning av den tiden du er ferdig med å nyte dem. Selvfølgelig, naturfødte pille poppers er sannsynlig å sette pris på tilgjengeligheten av naturlig tryptofan oppnåelig på helsekostbutikker.

Selvdiagnose kan være skadelig for din helse

Selv om du vet nøyaktig hva som er galt med deg, hvis depresjon er påfallende oftere, bør du oppsøke lege. Helsekost kontorist har ikke en lisens til å diagnostisere eller foreskrive noe. En mer element kan spille en del i dine følelser av depresjon.

Serotonin kommer fra tryptofan, som er tilstede i blodet. I sin tur, gjør serotonin et stoff som heter melatonin. Forsinket søvn eller veldig tidlig våken er sporbar til lave nivåer av melatonin. Legen kan avgjøre hva som mangler eller lav tilførsel: tryptofan, serotonin eller melatonin. Legen som har lisens til å diagnostisere og behandle ordentlig kan foreskrive riktig fix-it rette.