Digidexo.com

Kokos og vekttap

Kjent for sin vekttap evner og evne til å øke hastigheten på stoffskiftet, har kokosolje blitt en populær strategi for å miste vekt. Kokos olje diett innebærer å legge flere teskjeer av ren kokosolje til kosthold hver dag. Selv om visse helsemessige fordeler finnes fra en kokos olje diett, er det fortsatt viktig å opprettholde et godt balansert og næringsrik diett.

Sunn erstatning

Kokosolje hevder å være et sunt alternativ til den svært raffinerte og skadelige transfettsyrer. Selv om noen mennesker tror forbruker noen type fett er dårlig for vekttap, kroppen trenger en balanse av sunt fett for å overleve. Promoters av kokos diett foreslå å erstatte kokosnøttolje til de mer skadelige oljer: delvis hydrogenert vegetabilsk olje eller hydrogenert vegetabilsk olje. Kokosolje består hovedsakelig av medium-chain fettsyrer, som er lett fordøyd og omdannet til energi. Vegetabilske oljer, på den annen side, består av langkjedede fettsyrer, som er vanskelig for kroppen å fordøye og ofte lagres direkte som fett.

Raskere metabolisme

På grunn av sin medium-chain fatty acid struktur, er kokosnøttolje en effektiv måte å påskynde kroppens stoffskifte. Kroppens stoffskifte er et nettverk av hormoner og enzymer som omdanner mat til drivstoff og bestemmer hvordan kroppen forbrenner som drivstoff. Hovedsak, etablerer metabolisme hastigheten som vi brenne kalorier og bestemmer hvor raskt vi få vekt eller hvor lett vi mister vekt. Når forbrenningen blir fremskyndet, som det er med kokosolje, er kroppen raskere å brenne kalorier, som ofte resulterer i vekttap.

Bremser fordøyelsen

Kokosolje er også kjent for å bremse ned fordøyelsen av maten, hjelpe deg å føle deg mett for en lengre periode etter et måltid. To av de mest vanlige slanke feilene folk gjør er overspising og snacking altfor ofte mellom måltidene. Disse vaner utvikler ofte fordi vi ikke er i stand til å fortelle når vi er virkelig "full." Men legger til kokosolje hjelper deg å føle deg mett. Med denne følelsen av fylde, vil kroppen føle seg tilfreds, og du vil ikke bli fristet til å overindulge.

Interne fordeler

De fettsyrer som utgjør kokosolje også arbeide for å ødelegge Candida, noe som er en betingelse for gjærvekst i kroppen. Dette gjær utløser kroppen til å få vekt, begjærer karbohydrater og føler utmattet. Kokosolje bidrar også til å avgifte kroppen, rensing det av avfall og giftige materialer. Avgiftning bidrar til å balansere fordøyelseskanalen og gjenopprette helse, til slutt legge grunnlaget for effektiv vekttap.

Betraktninger

Som med alle diett strategi, kan kokosolje ikke bevise for et effektivt vekttap verktøy for noen mennesker. Faktisk kan noen mennesker finner ut at å ta kokosolje får dem til å få vekt. The Mayo Clinic har merket seg at bare en spiseskje kokosolje inneholder nesten 120 kalorier og mer enn 13 gram fett. Når man sammenligner gram gram, har kokosolje 10 ganger mer usunn mettet fett enn olivenolje.