Digidexo.com

Binyrene Informasjon

Det er to binyrene i kroppen, som ligger en på toppen av hver nyre. Binyrene produserer hormoner som hjelper kroppen til å fungere. Hypotalamus, en del av hjernen som kontrollerer frigjøringen av hormoner som utløser sekresjon av Corticotrophin fra hypofysen, som i sin tur gjør binyrene produsere kortikosteroider. Deretter renin-angiotensin-aldosteron, som nyrenes regulerer, fører til at produksjonen av aldosteron av binyrene. Kroppen regulerer denne prosessen for optimal funksjon i løpet av dagen, hvis ytre påvirkninger forstyrre og forårsaker problemer.

Funksjon

Medulla, eller midtre delen av binyrene, produserer hormonet adrenalin, som er ansvarlig for å kontrollere blodtrykket, puls, svette og andre sympatiske nervesystemet fungerer. Den ytre delen, eller i cortex, av binyrene produserer kortikosteroid og mineralkortikoid hormoner som også hjelpe til med kontroll av blodtrykket, og regulere nivåene av salt og kalium i kroppen. En annen funksjon av binyrene er produksjonen av androgener, som omfatter testosteron og andre hormoner av denne typen.

Identifikasjon

Binyrene er oransje i farge, trekantede, nesten 1/2 tommer i høyden og 3 inches lang.

Addisons sykdom

Addisons sykdom er et resultat av underproduksjon av adrenalin hormoner. Kreft, infeksjoner, andre sykdommer og autoimmune tilstander forårsake Addisons sykdom. En genetisk abnormitet av binyrene selv kan også føre til Addisons. Tidlige symptomer på Addisons sykdom inkluderer slapphet, trøtt og svimmel på stående. Mørke hudområder er et annet symptom på sykdommen hos noen mennesker. Vekttap, dehydrering, muskelsmerter, kvalme, oppkast og diaré, sammen med kulde intoleranse er symptomer som oppstår i perioder med mye stress. Dersom tilstanden ikke behandles, kan alvorlige magesmerter, veldig lavt blodtrykk, ekstrem svakhet, nyresvikt og sjokk forekomme.

Cushings syndrom

Cushings syndrom resultater fra overproduksjon av kortikosteroider av binyrene. En tumor er vanligvis ansvarlig for binyrene som produserer for mye kortikosteroid hormon. Symptomer på Cushings syndrom inkluderer store mengder fett på overkroppen og øvre del av ryggen, en runde måneansikt, svake muskler, tynn hud som lett får blåmerker og tar lang tid å lege, lilla striper på magen og tretthet. Personer med tilstanden i lang tid har andre symptomer som inkluderer høyt blodtrykk, osteoporose, større risiko for infeksjoner, økt risiko for nyrestein og diabetes, depresjon, og noen ganger hallusinasjoner. Kvinner kan ha uregelmessige menstruasjonssykluser, mer ansikts-og kroppshår og skallethet, mens barn med Cushings syndrom ofte aldri vokse mye, gjenstår svært kort.

Andre betingelser

Andre tilstander forårsaket av problemer med binyrene omfatter hyperaldosteronisme, som er overproduksjon av aldosteron, pheochromocytoma, som er en svulst som fører til overproduksjon av hormoner som fører til høyt blodtrykk, og Virilzation, som er overdrevet utvikling av maskuline egenskaper.