Digidexo.com

Østrogen bivirkninger hos menn

Hos kvinner, hjelper østrogen overvåke reproduktiv helse, bryst vekst og andre viktige kroppsfunksjoner. Det kan ha en god del bivirkninger når beløpene stede endres. Mens dette kan være upraktisk i beste fall for kvinner, bivirkningene når østrogen er gitt til menn kan være enda mer skadelig.

Brystvekst

Den mest vanlige bivirkning av tilstedeværelse av forhøyede østrogennivåer er veksten av brystene, samt hevelse og ømhet i den regionen. Dette gjelder både for kvinner og for menn som tar østrogen eller som har en høyere enn gjennomsnittlig mengde av det i kroppen sin før medisinering.

Sex Drive

Siden en kvinnes sexlyst delvis er knyttet til hennes nivåer av østrogen, noe som øker østrogen i en kvinnes vil øke hennes sexlyst. Siden hos menn sexlysten henger sammen med testosteron, nettopp det motsatte vil skje hvis østrogen er introdusert til den mannlige anatomi.

Vaskulære bivirkninger

For begge kjønn, har østrogen blitt knyttet til en rekke problemer i sirkulasjonssystemet. Blodpropp kan bli vanlig, og hjertesykdom, brystsmerter og andre symptomer har alle blitt knyttet til økte nivåer av østrogen.

Pain

En annen mulig bivirkning for menn å ta østrogen er smerte og ømhet. Denne smerten kan være i brystet, ekstremiteter (spesielt i ledd som knær og ankler) eller injeksjonssteder. Ofte smerten er ledsaget av hevelse i det berørte området også.

Diverse bivirkninger

Mens det er altfor mange bivirkninger til liste, mange av dem påvirker begge kjønn mens du tar østrogen, ikke menn har noen andre muligheter til å bekymre seg for. Kortpustethet, problemer med syn, hudirritasjon, ny eller økt hårvekst og gulsott er alle mulige bivirkninger ved bruk av østrogen.