Digidexo.com

Symptomer og komplikasjoner av Crohns sykdom

Crohns sykdom påvirker slimhinnen i fordøyelseskanalen. Det er en inflammatorisk tarmsykdom (IBD) med symptomer som diaré, magesmerter og sår. Mange komplikasjoner kan oppstå fra tarmobstruksjon til kreft.

Symptomer

Symptomene på Crohns sykdom kan være mild eller alvorlig. De kan skje plutselig eller kommer på gradvis. Vanligvis, de inkluderer feber, magesmerter og kramper, diaré, sår, nedsatt appetitt og vekttap.

Andre symptomer

Pasienter med Crohns sykdom kan ha flere symptomer, inkludert lidelser i hud, ledd, øyne og lever. Barn med Crohns sykdom kan oppleve forsinket vekst og / eller forsinket seksuell utvikling.

Komplikasjoner

Crohns sykdom komplikasjoner omfatter kolon oppblåsthet, tarm brudd, tarmobstruksjon, små-tarm perforasjon, abscesser og intestinal blødning. Noen av disse komplikasjonene kan være livstruende.

Kreftrisiko

Pasienter med Crohns sykdom har større risiko for tykktarms og små-tarm kreft. Denne fare øker jo lenger en pasient har en sykdom, og jo større område påvirket.

Risikofaktorer

Risikoen for å pådra Crohns sykdom øker avhengig av miljø, livsstil, alder og familiens historie. Folk i urbane områder er mer utsatt for sykdommen, som er pasienter som røyker eller har en familiehistorie med sykdommen.