Digidexo.com

Slik unngår du at Hjertesvikt og KOLS

Hjertesvikt eller hjertesvikt (CHF), er en medisinsk tilstand der hjertet ikke kan pumpe en tilstrekkelig mengde blod til kroppens andre indre organer. Dette er vanligvis forårsaket av høyt blodtrykk, hjerteklaff infeksjoner og mange andre forhold som forstyrrer hjertet musklene daglige funksjoner. Kronisk obstruktiv lungesykdom eller KOLS, er en tilstand som fører til vanskeligheter med å puste og blir verre over tid. Det er vanligvis forbundet med to hovedforhold, emfysem og kronisk bronkitt. KOLS skyldes røyking, luftforurensning og langvarig eksponering til mange andre lunge irritanter. Hjertesvikt og kols har felles risikofaktorer. Begge sykdommer stede med tetthet i brystet, kortpustethet, tretthet og andre symptomer som blir verre over tid. Ved å ansette alle de forebyggende tiltakene nedenfor, kan du forebygge KOLS og hjertesvikt.

Slik unngår du at Hjertesvikt og KOLS

•  Drikk ett eller to liter vann hver dag. Å drikke nok vann hver dag kan bidra til å hindre opphopning av tykt slim i lungene, slik at du kan puste lett og forebygge kols. Drikkevann hindrer også fortykkelse av blodet som kan stamme ditt hjerte.

Du kan forebygge KOLS og hjertesvikt ved å unngå mat høy i kalorier og salt. Slike matvarer kan føre til fett bygge opp i arteriene og øker arbeidsmengden i lungene. Unngå hermetisert grønnsaker og supper, søte bakverk og bearbeidet mat og forbruker mer grønnsaker og frukt. Rådfør deg med en ernæringsfysiolog eller ernæringsfysiolog. Disse helsepersonell kan hjelpe deg å unngå kols og CHF ved å gi deg en ukentlig diett plan og informere deg om de beste typer mat å spise som kan bidra til å styrke lungene og hjertet. Se linken under for å finne en ernæringsfysiolog i ditt område.

Gi opp røyking og unngå passiv røyking. Tobakken fra sigarettrøyking er giftig for hjerte-og lungeceller. Røyking øker risikofaktor for KOLS og hjertesvikt.

Øvelse hver dag. Dette vil styrke lungene samt ditt hjerte, slik at ditt hjerte-systemet til å sende oksygen over hele kroppen med hver beat. I tillegg, vil utøve bidra til å forbedre lungesystemet å behandle den høyeste mengden av oksygen for å bistå med ytterligere fordeling av oksygen til alle cellene. Aerobic og lignende aktiviteter vil bidra til å gjøre ditt hjerte og lungene sterk.

Hint

  • Få en fullstendig fysisk eksamen gjøres en gang i året for å forebygge sykdom.
  • Du må ta kontakt med lege før du tar fatt på et treningsprogram.