Digidexo.com

Hvordan øke Probiotika i en diett

Rollen av probiotika i en diett er å bli allment anerkjent og akseptert. Probiotika er levende bakterier som inngår i mat og kosttilskudd. Selv om du vanligvis tenker på bakterier som å være en dårlig ting, trenger kroppen din noen av de "gode" bakterier for å hjelpe til med fordøyelsen, bekjempe skadelige bakterier og holde immunforsvaret sunt.

Hvordan øke Probiotika i en diett

•  Spis yoghurt. De fleste vet at det å spise yoghurt er bra for deg, spesielt etter å ha tatt en antibiotika. Dette er fordi anitbiotic, mens drepe de skadelige bakteriene som gjør deg syk, også dreper de gode bakteriene i systemet. Yoghurt inneholder en god mengde slags bakterier kroppene deres trenger, men du må være sikker og velge yoghurt som inneholder levende og aktive kulturer.

Konsumere andre meieriprodukter som kulturmelk, kefir og acidophilus melk. Disse melkeprodukter er gode kilder til probiotika.

Prøv inkludert gjærede grønnsaker i kostholdet ditt. Som brutto som dette høres ut, matvarer som curtido, surkål og kimchi er gode kilder til naturlige probiotika.

Drikk probiotiske juice. Disse blir stadig mer tilgjengelig på markedet og kan hjelpe med fordøyelsesproblemer som irritabel tarm syndrom. De kan også hjelpe til å øke immunforsvaret.

Les etiketter. Produsenter har begynt å legge probiotika til mange matvarer som ikke naturlig inneholder dem. Som denne praksisen vokser i popularitet, vil det bli lettere å øke probiotika i en diett. Men du må lese mat etiketter for å finne ut hvilke matvarer har lagt probiotika.

Tenk probiotiske kosttilskudd, men med forsiktighet. Selv om disse kosttilskudd er blitt ganske populær, det har ikke blitt fastslått hvorvidt de inneholder tilstrekkelige mengder av gode bakterier for å være effektive. Også, ikke bakterier ikke overlever, så vel i kosttilskudd som i matvarer som naturlig inneholder dem.

Hint

  • Mens forskning thusfar har vist bruk av probiotika for å være helt sikker, er studiet og testing fortsatt ung. Potensialet for bivirkninger eksisterer, spesielt hos eldre og svært unge og i de med immunsystemproblemer. Det er viktig at du nøye følge doseringsmengder og instruksjoner når du øker probiotika i en diett.