Digidexo.com

Slik starter en Milk & Gjær Free Diet

Slik starter en Milk & Gjær Free Diet


Hvis du har oppdaget at du har melk eller gjær allergi, er det på tide å starte en diett som er fri for disse matvarene. Dette kan være utfordrende, som gjær og melk er så vanlig; men med riktig planlegging, kan du ha en balansert, allergen-fri diett.

Slik starter en Milk & Gjær Free Diet

•  Reduser inntaket av gjær og melk gradvis, noe som vil gjøre stikker til den nye kosten mye enklere. Mange brød produkter, som for eksempel kaker, kjeks og pizza inneholder gjær, så tar disse matvarene ut av ett måltid hver dag, og deretter redusere inntaket av disse matvarene vil bidra til å redusere cravings. Gradvis redusere inntaket av ost, som inneholder melk, og sjekke etikettene på bakevarer.

Bruk melkeerstatning for å eliminere melk fra kostholdet ditt. Soyamelk, samt melk laget cashew og mandler, hamp muttere, kan anvendes for korn, bakervarer eller drikkesteder. Sjekk med en lege for å sikre at du ikke er allergisk mot disse stoffene. Noen melkeerstatninger inneholder malt, som er en form for gjær, og bør unngås. Noen osteerstatninger inneholder disse ingrediensene, så vel. Legen kan også anbefale ikke lenger å ta tilskudd av ølgjær eller ernæringsmessige gjær.

Spør legen din om Nystatin, som er et medikament som dreper overflødig gjær i kroppen. Denne medisinen kan også bidra til å ta bort suget etter gjærholdig mat. Du kan være i stand til å ta laktase kosttilskudd, som er sukkeret i melk som hjelpemidler i fordøyelsen, eller du kan drikke laktosefrie melk samtidig som overgangen til en melkefri diett.