Digidexo.com

Foods høy i kolesterol

Kolesterol er avgjørende for riktig kroppen fungerer, men når visse kolesterolnivået er for høy, kan dette føre til helseproblemer som hjerte-og karsykdommer. Low-density lipoprotein, eller LDL, er det "dårlige" kolesterolet, mens high-density lipoprotein, eller HDL, er det "gode" kolesterolet. En årsak til høyt LDL kolesterol er å spise for mange matvarer med store mengder kolesterol, spesielt animalske produkter. Noen animalske produkter har mye høyere mengder av kolesterol enn andre, derimot.

Animal Organs

De verste culprits for høyt kolesterol er dyreorganer i okse, kalv, svin og lam. Disse organene omfatter hjerne, nyrer, lever og andre.

Egg

Eggeplommer også er høyt kolesterol, selv eggehviter er ikke. Dette inkluderer egg fra høns, kalkuner, ender, gjess, og vaktel.

Fisk

Sild, sardiner, kaviar, og tran er neste på listen av høyt kolesterol matvarer.

Bird Liver

Leveren fra kyllinger, ender og gjess er høy i kolesterol.

Dairy

Andre matvarer som en person med høyt kolesterol kanskje ønsker å unngå er hel-melk meieriprodukter, fløte, smør, iskrem, og kremost.

Gode ​​kolesterolet

Heve de gode HDL kolesterol nivåer bidrar også til å hindre hjertesykdom. Matvarer som hjelper kroppen øke HDL kolesterol inkluderer løk, hele korn, frukt, belgfrukter og soya. I tillegg, spise mat med omega-3 fettsyrer øker også HDL kolesterol. Disse inkluderer fet fisk som laks og tunfisk, valnøtter og linfrø olje.