Digidexo.com

Cat Sykdommer at mennesker kan få

Sykdommer som kan erverves fra dyr er kjent som zoonotiske sykdommer. En infeksjon fra en zoonotic middel kan være på grunn av en bakterie, sopp eller virus. Mange sykdommer som er fanget fra dyr forekommer naturlig. Ifølge Verdens helseorganisasjon, er nesten 61 prosent av menneskelige sykdommer forårsaket av zoonotiske infeksjoner. Ulike typer patogener kan bli tatt fra katter, med toksoplasmose og katt scratch feber er den vanligste av disse sykdommene.

Toksoplasmose

Toksoplasmose er resultatet av en parasitt som kalles Toxoplasma gondii. Ifølge Mayo Clinic, parasitten som forårsaker toksoplasmose er "den vanligste parasitten i verden." Katter blir smittet med parasitten som et resultat av å spise forurenset kjøtt, for eksempel rått kjøtt eller jord som er infisert med parasitten. Hos personer som er friske, kan symptomene aldri utvikle. Personer med nedsatt immunforsvar, for eksempel barn eller HIV / AIDS-pasienter kan utvikle symptomer. Sykdommen kan være fanget gjennom kontakt med forurensede avføring, og dette bringer anbefalingen om at kvinner, mens de er gravide, bør aldri endre kattesand.

Cat-Scratch Sykdom

Cat-scratch sykdom er forårsaket av å bli bitt eller klort opp av en katt som er infisert med bakterien Bartonella henselae. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, kattunger er mer sannsynlig å infisere mennesker med bakterien. Katter som er bærere av sykdommen viser aldri noen tegn. Du kan aldri vite av kattens tilstand før den biter deg, og du utvikler influensa-lignende symptomer. Det er viktig å oppsøke lege hvis du begynner å utvikle en infeksjon på et bitt sår, får feber, har hodepine, har hovne lymfekjertler eller har alvorlig utmattelse.

Ringorm

En vanlig misforståelse om ringorm, er at mange mennesker tror infeksjonen å være forårsaket av en orm. Ringorm faktisk er en tilstand forårsaket av en cocktail av flere sopp. Dyr, spesielt kattunger eller valper, kan utvikle ringorm. Som et resultat, gjennom klining eller spille med kjæledyret ditt, kan du ta ringorm. Symptomer kan inkludere en hevet, kløende, sirkel-lignende formasjon på huden.

Campylobacter infeksjon

En Campylobacter infeksjonen er forårsaket av enten Campylobacter jejuni eller Campylobacter coli bakterier. Katter som er smittet med bakterien kan aldri vise symptomer. Men, hvis du fange bakterien fra katten din, kan du utvikle alvorlige symptomer. Bakterien kan føre til alvorlig diaré, som kan være blodig; feber; magekramper; kvalme; og oppkast. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, en sjelden nervøs-system sykdom, kjent som Guillain-Barre syndrom kan oppstå etter ca to uker fra å bli smittet. Forurensning fra bakterien skjer gjennom rørende infisert avføring.

Hookworm Infeksjon

Hakeorm skyldes forskjellige typer parasitter. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, "valper og kattunger er mer sannsynlig å bli smittet med hakeorm." Parasittene er gått gjennom eventuelle kjæledyr avføring. De hookworms er klekket i skitt eller søppel der dyret defecates. Hvis du eller dine barn kommer i kontakt med området der eggene er klekket, kan overføring av parasitten til du oppstå. En hookworm infeksjon kan føre til intestinal blødning, betennelser og magekramper.