Digidexo.com

Hva mat har store mengder uløselige fiber?

Hva mat har store mengder uløselige fiber?


Fiber i matvarer kommer i to former; løselig og uløselig. I motsetning til løselig fiber, betyr insoluber fiber ikke bryte ned eller bli absorbert i blodet. I stedet absorberer det vann når den passerer gjennom fordøyelsessystemet, og legger bulk til avføring, og holde den myk å unngå forstoppelse. Mange former for matvarer bidrar sunn uløselig fiber til dietten.

Skins

Skinn av rotgrønnsaker og frukt er en god kilde til uløselige fiber. Rødbeter, gulrøtter, poteter, blåbær, kiwi og epler med skall på er eksempler på matvarer rike på denne type fiber.

Leafy Greens

Grønne grønnsaker som bladbete, rosenkål, og arugula er lastet med uløselig fiber og er gode kilder til vitaminer, mineraler og næringsstoffer.

Frø

Hel hvete, linfrø, linfrø, bygg, og andre korn gir uløselig fiber. Air-popped eller lav-fett popcorn faller inn i denne kategorien. Også de spiselige frø i frukt og grønnsaker som bjørnebær, jordbær, kiwi, tomater og agurker gi samme fordeler.

Belgfrukter, nøtter

Belgfrukter som erter, linser, svarte bønner, og lima bønner; og nøtter som Brasil, mandler og valnøtter er gode kilder til fiber.

Fibrøst Frukt

Frukt høy i fiber innhold uten spiselige skins inkluderer ananas, kokos, appelsiner, bananer og tørket fiken.