Digidexo.com

Hvordan eliminere bearbeidet mat fra kosten

Matvarer er vanligvis betraktet som behandlet når de er produsert på en måte som ikke kan replikeres hjemme, og / eller de inneholder tilsetningsstoffer og ingredienser som du ikke vil inkludere om å lage maten selv. Mens bearbeidet mat kan bli beriket med vitaminer og andre næringsstoffer, har studier vist at samfunn som spiser hovedsakelig ubehandlet, hele matvarer har færre tilfeller av noen sykdommer, for eksempel hjertesykdommer og diabetes. Bearbeidet mat er en stor del av det amerikanske kostholdet, så å fjerne dem fra pantry kan være en utfordring. Men ved å ta små skritt, kan du integrere flere hel, hjemmelaget mat i det daglige liv.

Hvordan eliminere bearbeidet mat fra kosten

•  Vurdere hvor mye bearbeidet mat du spiser. Har du regelmessig stole på ready-to-eat måltider, frossenpizza og eske mat mikser? Foretrekker du å tilberede hjemmelagde måltider? I noen tilfeller vil lage din egen mat bli billigere enn å kjøpe mat som er pakket eller har allerede utarbeidet. Hvis du ønsker å presse bearbeidet mat ut av kostholdet ditt, vil du og din familie trenger å begå tid og energi som trengs for å lage dine egne måltider.

Les ingrediensen etikettene på matvarene du regelmessig spiser og kjøp. Er det ingredienser i maten som du ikke kan uttale eller ikke kjenner igjen? Vil du legge disse ingrediensene til maten hvis du skulle gjøre det fra scratch? Ugjenkjennelige tilsetningsstoffer og lange lister med ingredienser er ofte indikatorer på bearbeidet mat.

Plan ut dine måltider før du går innkjøp av mat. Dette vil sikre at du har alle ingrediensene du trenger for å lage mat du ønsker å spise og vil hjelpe deg å unngå å kjøpe pakket mat. Velg måltider som senter på plantebasert mat, som frukt, grønnsaker og korn.

Stick til å kjøpe stort sett friske eller frosne frukter og grønnsaker, kjøtt og meieriprodukter. I de fleste dagligvareforretninger, blir disse plassert rundt periferien. Unngå å kjøpe mat som kommer i en boks eller pakke (med mindre du er sikker på at det er en hel mat, som hele poteter eller havregryn).

For å vurdere om en matvare er behandlet, bruk forfatteren Michael Pollan råd: Ikke kjøp eller spise elementer som din tipp-oldemor ikke ville anerkjenne. Dette kan inkludere yoghurt i et rør, frokostblanding og melk barer og enda noen butikk-kjøpte brød.

Prøv matlaging ett element du ville ha kjøpt i en bearbeidet, pakket form hver uke. Dette kan være brød, frukt og korn barer, cookies, makaroni og ost, granola eller iskrem. Når du lage dem selv, vet du nøyaktig hva som er i elementene og kjøre mindre risiko for inntak unpronounceable tilsetningsstoffer. Som du får taket på å lage disse matvarene, kan du bedre integrere dem i ditt vanlige kosthold.

Gjør store grupper av hjemmelagde elementer du liker og lagre dem i kjøleskapet eller fryseren. Dette gjelder supper, sauser, middager, kjøtt, bakevarer og en rekke matvarer.

Vurdere å ta en klasse hvis du ikke vet hvordan du skal lage mat eller bake. Mange samfunnet sentre og høgskoler tilbyr rimelige matlagingskurs for publikum. Hvis du ikke har tid eller penger for en formell matlagingskurs, bruker nettvideoer for å lære grunnleggende matlaging teknikker. Du kan finne gode videoer på YouTube og en rekke matlaging nettsteder.

Plant en grønnsakshage for å kutte ned på kostnadene ved å kjøpe fersk mat. Hvis plassen er begrenset, plante noen elementer i små potter. Selv bare voksende dine egne urter kan hjelpe deg bedre kontrollere maten du putter inn i kroppen din.

Shop for frukt og grønnsaker som er i sesongen og lokalt, hvis du kan. Disse matvarer vil trolig være den ferskeste og billigste. Se etter lokale bønder markeder, eller be din kjøpmann hva produsere elementer er i sesong.

Hint

  • Unngå å kjøpe pakket mat som gjør helsepåstander. En hel mat er større enn summen av sine næringsstoffer deler. Ikke gå i fellen med å tenke alle økologisk mat er sunt. Mange økologiske matvarer er svært behandlet. Matvarer med ordet "naturlig" på emballasjen er ikke nødvendigvis ubehandlet. Les ingrediens etiketten til beste avgjøre om maten er behandlet eller inneholder tilsetningsstoffer.