Digidexo.com

Slik starter kefir korn

Kefir er en helt naturlig probiotiske kilde med mange fordeler. Kefir er ansett å være en av de beste probiotiske matvarer i verden. Grunnen til at det er ansett som så gunstig er fordi det er en naturlig antibiotika og en allergi middel. Det bidrar til å stabil stoffskiftet, forbedrer fordøyelsen og bidrar til å regulere kroppens systemer. Starter kefir er enkel. Den kan spises på egen hånd eller innlemmes i mat-alternativer. Det er ikke anbefalt å koke kefir fordi det vil drepe en rekke gode bakterier.

Slik starter kefir korn

Place levende naturlig kefir korn i glasset.

•  Hell melk på toppen.

•  Dekk til jar bruke lokk eller cheesecloth. Med cheesecloth, plasserer strikken rundt munnen av glasset for å holde den der sikkert, men ikke forsegle den helt. Kefir trenger oksygen for å avle mer sunne bakterier.

Plasser dekket glasset i et rom som strekker seg 65-77 grader Fahrenheit og ut av direkte sollys. Direkte sollys vil drepe organismene i kefir. Denne temperaturen er den beste temperatur for kefir gjæring.

La glasset stå i en til tre dager. Hvor mye tid du lar din kefir sittende fører smaken å endre. Etter 12 timer, beholder kefir en mild melkeaktig smak. Etter 24 timer har de kefir en besk smak. Etter 48 timer, har kefir fått en pikant melkeaktig smak.

Plasser silen over koppen. Hell innholdet av glasset inn i silen, og la væsken sive gjennom inn i koppen. Stoffet igjen i silen er live kefir korn og kan gjenbrukes.

•  Drikk kefir, oppbevare den i kjøleskapet eller bruke den i forskjellige kefir oppskrifter.