Digidexo.com

Hvordan spise en sunn lav-fiber diett

Med noen helsemessige forhold, for eksempel fordøyelses operasjoner eller inflammatoriske tarmsykdommer, må du spise en lav-fiber, lav-rester kosthold til tider. Denne type diett senker mengden ufordøyd materiale som passerer gjennom tarmen, hjelper kontroll betennelse. Det reduserer også størrelsen av krakken, slik kontroll diaré. Men denne type diett fjerner det meste av næringsstoffer fra kosten, for eksempel frukt og grønnsaker, og etterlater deg med hvitt mel. Finne måter å legge næringsstoffer til en lav-fiber diett er viktig.

Hvordan spise en sunn lav-fiber diett

•  Fjern skinn og frø som finnes i frukt og grønnsaker, og koker dem. Huden er der mesteparten av fiber er lagret, og frøene er vanskeligere å fordøye. For eksempel grave frøene ut av tomater og stek dem i en tomatpuré eller puré. Eller, avskåret et eple hud og koker det inn eplemos.

Spis hermetisk frukt og grønnsaker, som allerede har skinn og frø fjernet, eller drikke anstrengt frukt eller grønnsaksjuice uten masse. Velg hermetisert alternativer lagret i vann og ikke sirup eller olje, og velge fruktjuice som er 100 prosent juice og lite sukker.

Spis varme frokostblandinger, slik som kremen av ris eller kremen av hvete, som både inneholder lavt fiberinnhold. Disse matvarer gå ned jevnt og tilbyr mye jern, folsyre og andre næringsstoffer for å holde kroppen frisk. Lav-fiber tørt korn er ernæringsmessige alternativer, også.

Legg til protein i kostholdet med eggerøre, kremet peanøttsmør og anbud fjærfe. Disse er alle alternativer som er lav i fiber, høyt på protein og inneholder sunt fett. Proteinet vil bidra til å holde deg full og hindre deg i å nå for en usunn snacks.

Spis mat med Omega-3 fettsyrer, spesielt hvis du gjenoppretter fra en inflammatorisk problem. Disse matvarer hjelpe kontroll betennelse, er lett å fordøye og gir massevis av ernæringsmessige fordeler. Alternativene inkluderer laks, tunfisk, sild og sardiner.

Les ernæring etikettene på hvitt brød, pasta, kjeks og ris. Velg alle naturlige alternativer som ikke inneholder noen kunstige konserveringsmidler eller delvis hydrogenerte oljer. Disse ingrediensene legger ingen næringsverdi, og kan legge til dine fordøyelsesproblemer.

Hint

  • MayoClinic.com foreslår å begrense matvarer med fiber, selv om de er kokt eller hermetisert. For eksempel, ikke spise mer enn 1/2 kopp med frukt, og ikke spise mer enn to porsjoner med grønnsaker i en dag.
  • Styre unna å spise nøtter og frø, som er kjent for å forstyrre tarmsystem. Meieriprodukter er lite fiber, men det ofte viser seg å være vanskelig å fordøye, så eksperimentere med dette og se hvordan kroppen din håndterer det.
  • Når tilstandens flareup ender, eller du gjenopprette fra fordøyelses problemer, snakk med legen din om å vende tilbake til en standard diett med sunn, høy-fiber alternativer. Vanligvis er det greit å spise høy-fiber matvarer under symptomfrie perioder.