Digidexo.com

Tegn og symptomer på en Corn Allergi

Tegn og symptomer på en Corn Allergi


Corn finnes i mange former som brukes i vanlige matvarer. I tillegg til selve vegetabilsk form, er det utbredt bruk av maisstivelse og maissirup som kan være i mat når vi er ikke engang klar over det. For personer med mais allergi, kan dette gjøre livet surt. De mange symptomer, det tradisjonelle og det uvanlige, kan drastisk påvirke en persons dag-til-dag liv inntil han eliminerer alle korn og kornprodukter fra kostholdet sitt. Erkjenner skilting av mais allergi kan hjelpe en person å identifisere et problem med denne populære veggis.

Anafylaksi

Anafylaksi er en alvorlig allergisk reaksjon som kan skje som et resultat av en korn allergi. Denne reaksjonen kan være livstruende og er omtrent som den allergiske reaksjonen kroppen har til giftige stikk fra insekter eller forbruk av andre vanlige allergirelaterte matvarer som peanøtter eller skalldyr. Anafylaksi vil føre til en stor mengde av immunrelaterte kjemikalier for å oversvømme kroppen, ofte resulterer i sjokk, ifølge Mayo Clinic. Luftveiene trange, noe som gjør det vanskelig å puste, kan pulsen raskere og svekke, og kvalme og oppkast kan følge. Personen har vanligvis en radikal nedgang i blodtrykk i tillegg, noe som kan føre til besvimelse. Anafylaksi krever en umiddelbar tur til legevakten og er vanligvis stoppet av en adrenalin injeksjon. Unnlatelse av å behandle dette symptomet kan føre til døden.

Migrene

Mais allergi kan ofte bli signalisert ved utviklingen av migrene. Disse hodepine er svært smertefullt og ofte føre til kvalme og oppkast på grunn av sin ekstreme naturen. Den lidende vanligvis har en høy følsomhet for lys eller lyd mens opplever denne typen hodepine, og smertene er vanligvis fokusert på ett område av hodet, ifølge National Institutes of Health.

Utslett eller elveblest

Forbruk av korn eller kornprodukter vil ofte føre til noen med en mais allergi å bryte ut i elveblest eller en brennende eller kløende utslett, ifølge CornAllergens.com. Lider prøver å peke ut årsaken til symptomene kan oppleve en utslett utvikler seg raskt når aktuelle produkter er gnidd på huden. Sjekk ingrediensene i solkrem eller andre hudpleie kremer, lotion eller oljer for kornprodukter.

Andre symptomer

I tillegg til de symptomer som oppstår hyppig med mais allergier, er det et sett av ikke-tradisjonelle symptomer som er knyttet til den tilstand, i henhold til CornAllergens.com. Selv om koblingen ikke kan ha blitt etablert i mange tilfeller vil disse typer av symptomene være verdt å merke seg til en lege, spesielt hvis andre tradisjonelle symptomer eksisterer. Mais allergi kan påvirke humør og atferd, særlig hos barn. De kan forårsake midlertidig depresjon, søvnløshet, eksem, tretthet, leddsmerter, hyperaktivitet hos barn, nattesvette, mørke ringer rundt øynene, gjentatte ørebetennelser og urinveisinfeksjoner og en konstant kamp med bihuleproblemer.