Digidexo.com

Øvelser som gjør Artrose Verre

Hvis du har slitasjegikt, skade deg og din tilbøyelighet er å ikke trene. Men trening hjelper, og vil ikke skade deg hvis du gjør det riktig type trening og i riktige mengder, ifølge Familydoctor.org. Hemmeligheten ligger i å ikke engasjere seg i aktiviteter som kommer til å forverre tilstanden din.

Si "nei" til ...

Trening hjelper deg med å holde fleksibilitet og bidra til å opprettholde sterke bein. Men du bør engasjere seg i trening som ikke ødelegger leddene. Hvis du har leddgikt i hendene og fingrene, unngå øvelser som krever et stramt grep. Som inkluderer sykling. Hvis leddgikt er i knærne, det er i din beste interesse å ikke spille tennis, ifølge Revolutionhealth.com. Hvis du har leddgikt i føttene, løping eller jogging kan ikke være et alternativ.

Too Much Stress

Noen aktiviteter, som løping eller konkurrerende sportsaktiviteter og aerobic legge for mye stress på leddene, og bør unngås, ifølge 6.aaos.org. Høy effekt og repeterende bevegelser er ikke til å gjøre kroppen din noen tjenester.

Do not Go Crazy

Ikke overdriv det. Utøve moderat og konsekvent. Hvis du blir båret bort og mosjon også iherdig, du kommer til å gjøre mer skade enn godt. Hvis du vondt forferdelig etter trening og smerten varer i mer enn to timer du har trent utover din toleranse. Hvis øvelsene som du gjør er å gjøre deg sorer enn normalt, bytte til en annen type trening.

Gode ​​valg

Øvelse som er bra for deg, som, selvfølgelig, avhenger av hvor Artrose er plassert, og graden av lidelse, inkluderer sykling, vektløfting og dans. Svømming eller "aqua-Cise" klasser, som er gjort i et basseng, kan bidra til å eliminere noen av slitasjegikt smerter, og vil bidra til å holde deg løsnet opp.

Ideer

Holde leddene limber ved å gjøre omfanget av bevegelse øvelser. Har lav effekt aerobic eller tur, iført støttende sko. Dette vil holde sirkulasjonssystemet, lunger og hjerte i god form. Unngå høy effekt, risting øvelser fordi de vil skape kaos på den skadede ledd. Bruk øvelser band eller hånd vekter når du trener. Dette vil øke styrken i musklene, som deretter kan bedre støtte dine dårlige ledd, ifølge Niams.nih.gov.

Hjelpemidler

Hvis du er overbevist om at du ikke kan trene fordi leddene er for sår, vurdere å bruke hjelpemidler og orthotics. Eksempler på hjelpemidler og orthotics inkluderer en stokk, en krykke og bukseseler og splinter og erke støtter eller innleggssåler i skoene dine.

Spør Dine Doc

Hvis du har slitasjegikt, spør legen din hva hun anbefaler i forhold til trening. Den type trening som du velger, og hvor mye og hvor ofte du gjør det, vil avhenge av alvorlighetsgraden av din tilstand og hvilke ledd har blitt påvirket av slitasjegikt.