Digidexo.com

Hvordan gir jeg riktig hudpleie til et sykehjem pasienten?

Hvordan gir jeg riktig hudpleie til et sykehjem pasienten?


Sykehjemsbeboere kan ha en kompromittert hud tilstand på grunn av faktorer som alder eller bivirkninger av medisiner. Imidlertid er det mest vanlig bekymring for de omsorg for eldre person bosatt forebygging av trykksår. Når de utvikler, er de vanskelige å helbrede, og kan bli en alvorlig risiko for beboerens helse og trivsel. De er ikke alltid forebygges, men de fleste omsorgs ansatte vurdere forebygging av trykksår til en være en viktig del av deres rolle i å gi god helhetlig omsorg.

Bruksanvisning

•  Gjennomføre en fullstendig vurdering på hvert nytt bosatt. Vurdere tilstanden til huden, og bemerker eventuelle eksisterende indikatorer for sårbarhet for trykksår, for eksempel hud pauser eller røde områder. Vurdere alle aspekter av beboerens helse og velvære, herunder faktorer som kan bidra til utvikling av trykksår, for eksempel en dårlig ernæringsstatus.

Utvikle en hudpleie protokoll for sykehjemmet. Sørg for at all omsorg ansatte er opplært til å ta vare på beboernes huden riktig. Sikre at alle beboere har en omfattende omsorgsplan, som gjennomgås med jevne mellomrom.

Kontroller at alle beboerne blir tilbudt toalett besøk ofte. Endre og vaske inkontinente beboere umiddelbart. Påfør en barriere krem, hvis dette har blitt anbefalt. Sørg for at vask og påføring av krem ​​utføres forsiktig.

Bruk spesialmadrasser og trykkavlastende apparater korrekt. Trene alle ansatte til å umiddelbart rapportere og registrere noen røde områder, eller hud pauser. Overvåk hydrering og ernæringsmessige tilstanden til hver beboer. Gi kosttilskudd dersom disse har blitt anbefalt

Kontroller at immobile beboere er nøye slått hver time. Hjelp mobile beboere å gå og endre posisjon ved hyppige intervaller. Involver kostholdsekspert og fysioterapeut i gjennomføringen av hudpleie.

Tips og advarsler

  • Bruk diagrammer for å forsterke viktigheten av å snu til omsorg ansatte.