Digidexo.com

Hva er Blære Spasms?

Alt som påvirker blæren eller forårsaker uønsket vannlating kan være en alvorlig hindring på livet ditt. Blære spasmer er spesielt vanskelig å håndtere. Men å forstå hva disse spasmer er og hvorfor de skjer kan være nøkkelen til å finne den behandlingen du trenger.

Definisjon

En blærespasmer er en sammentrekning av blæren muskler. For å være klar, kontrakter blæren hele tiden. Når blæren begynner å fylle, vil du merke milde advarsel tegn på at du trenger å urinere. Imidlertid kan blære spasmer oppstå når som helst og på måfå, og gir deg følelsen at du trenger å urinere umiddelbart. Dette kalles haster. Hvis du prøver å holde urinen, kan dette resultere i urgeinkontinens, der spasme er så kraftig, er urin presset fra kroppen ukontrollert.

Årsaker

Blære spasmer er forårsaket av en rekke ting. De vanligste er urinveisinfeksjoner og smertefull blære eller interstitiell cystitt. Imidlertid kan kateterbruk også være å klandre eller visse medisiner som bestemte kjemoterapi narkotika eller diuretika. Nevrologiske tilstander kan også være å klandre, som multippel sklerose, Parkinsons sykdom, hjerneslag eller ryggmargsskade. Kirurgi for å nedre del av magen kan også svekke blæren muskler eller de omkringliggende nerver, noe som resulterer i spasmer.

Symptomer

Preget blære spasmer er vanligvis preget av en intens følelse av å måtte urinere. Du kan føle deg lavere magesmerter og smerter eller svie ved vannlating. Du kan også lider av ekstrem haster, noe som kan resultere i inkontinens. Siden blære spasmer dele symptomer med andre urin forhold, er det viktig å oppsøke lege for en riktig diagnose.

Behandling

Hvis du bruker et kateter, prøv å bruke den minste røret mulig og endre det ofte. Unngå å drikke ting som fungerer som blære irritanter som for eksempel brus, alkohol eller kaffe. Antispasmodic medikamenter kan også være foreskrevet for å lette intensiteten på blære spasmer, eksempler som inkluderer proplverine, tolterodin, trospium og oxybutinin. I noen tilfeller er elektrisk stimulering påført på nervene som kontrollerer spasmer å få dem til å slappe av. Blæretrening kan også benyttes for å hjelpe lære blæren når det er og ikke er akseptabelt å slippe urin. Trening starter med svært korte intervaller mellom turer til badet, da disse intervallene utvides sakte over tid til det normale. Kegel eller bekkenbunnstrening kan brukes til å styrke disse musklene slik blære spasmer ikke forekommer så ofte, eller i det minste, ikke tvinge spasmer urin fra kroppen.

Alternative behandlinger

Siden medisiner for blære spasmer kan forårsake ubehagelige bivirkninger som munntørrhet, noen mennesker velger mer naturlige eller alternative behandlinger. Biofeedback hjelper deg styre med tankene dine spesifikke kroppsfunksjoner, for eksempel dine blære spasmer. Akupunktur er et annet eksempel, som kan bidra til å redusere det haster du opplever. Botox er også brukt til å redusere antall spasmer du opplever. Dette er imidlertid kun effektive i de tilfeller som er relatert til nervefunksjon.