Digidexo.com

Definisjon av sekundære medisinske tilstander

En sekundær medisinsk tilstand er direkte forårsaket av en eksisterende medisinsk tilstand, og ikke gjør det på egenhånd. I mange tilfeller vil behandling av en medisinsk tilstand sekundær forbedre dens underliggende årsak.

Identifikasjon

En rekke primære medisinske tilstander som kan føre til sekundære medisinske tilstander. Vanligvis er den primære betingelse er kronisk, selv om det kan være en hvilken som helst tilstand som skader noen del av legemet.

Betydning

Det er viktig å identifisere medisinske tilstander som sekundært fordi det indikerer at den primære betingelse ikke er under kontroll. Ved å kontrollere den primære medisinsk tilstand, mange ganger pasienten kan eliminere eller unngå de sekundære tilstand.

Effekter

Noen sekundære medisinske tilstander, slik som infeksjoner, er kort sikt og ikke permanente. Men noen ganger sekundære medisinske tilstander bli permanent, for eksempel hjertesykdommer som følge av skade på organ.

Funksjon

Nøye overvåking for sekundære medisinske tilstander sikrer at pasienten får riktig behandling for å kontrollere både primære og sekundære forhold.

Advarsel

Alle medisinske tilstander, inkludert sekundære medisinske tilstander, kreve behandling av en medisinsk faglig.